Müslüm Baba'ya son veda!

Müslüm Baba'ya son veda!

BABA'yı gözyaşlarıyla uğurladık... Sanatçı Müslüm Gürses bu gün son kez sahnedeydi.

 

Arabesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses'in cenazesi, cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.. Camiye siyaset, sanat ve iş dünyasından çok sayıda isimle sanatçının sevenleri geldi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybedenMüslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Törenin ardından manatçının cenazesi Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı öncesi camiye siyaset, sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim geldi.
Namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Tekbirlerin getirildiği camide sanatçının sevenlerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Gürses, burada kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Sanatçı Müslüm Gürses'in cenazesine çok sayıda seveninin yanı sıra sanat camiasından ünlü isimler katıldı. Cenaze namazında bulunan Cengiz Kurtoğlu, “O her zaman gönüllerde yaşayacak. Biz ölmedi diyoruz. Çünkü sanatçılar ölmez." dedi. Kubat ise Gürses'i Elves Presley'e benzetti.

Sanatçı Müslüm Gürses'in yaşamını yitirmesi her kesimi üzüntüye boğdu. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazına çok sayıda ünlü isim geldi. Son derece üzgün olduklarını belirten Cengiz Kurtoğlu, “Çok değerli bir insanı kaybettik. Müzik camiası ve onu sevenler çok üzgün. O her zaman gönüllerde yaşayacak. Biz ölmedi diyoruz. Çünkü sanatçılar ölmez.” dedi.

“Üzülmemek elde değil. 40 yıllık dostumu kaybettim." diyen Selami Şahin, “Müslüm Baba aramızdan erken ayrıldı. Ailesine sabırlar diliyorum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Çok üzgünüz." şeklinde duyguların ifade etti.

‘DÜNYADA ELVİS PRESLEY NE İSE BİZDE MÜSLÜM GÜRSES ODUR’

Türk müzik dünyasının büyük bir kayıp yaşadığını ifade eden Kubat, " Dünyada Elvis Presley ne ise bizde de Müslüm Gürses odur." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çok büyük bir değerini kaybettiğini dile getiren Fettah Can ise "Çok değerli bir büyüğümüz. Çok değerli bir sesti. Mekanı cennet olsun." dedi.

Bugün Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Gürses'in yakınları, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

 

"DÜNYANIN EN İYİ İNSANINI KAYBETTİM"

Eşi Muhterem Nur, ayağa kalkamadığı için oturduğu yerden sadece birkaç cümle söyleyebildi. Nur, "Özür diliyorum sesim çıkmıyor. Dünyanın en iyi insanını kaybettiğim için çok üzgünüm. Onun gibi bir insan çıkmayacak. Başka bir şey söyleyemiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" sözleriyle acısını dile getirdi.

Salon çıkışında konuşan Muhterem Nur, "Çok canım yanıyor, Müslüm bir daha geri dönmeyecek artık bunu biliyorum" dedi.

 

"GİTMESEK AYIP OLUR"

Orhan Gencebay, Müslüm Gürses'in hastalığı sürecinde yaşadıklarını anlattı. Orhan Gencebay'ın aldığı randevu sonucunda anjiyo olmaya giden Müslüm Gürses, "gitmesek ayıp olur" diye hastaneye yattı. Gencebay, "Müslüm Gürses her zaman bizim kalbimizde yaşayacak" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Başımız sağ olsun Allah gani gani rahmet eylesin. O bize demişti ki ya gittiğin yerde mutlu ol ya da kalbimde tahta sahip ol. Biz inanıyoruz ki o gittiği yerde mutlu olacak. Biz onu ne kadar seversek sevelim onu yaratan kadar sevemeyiz. O onu daha çok sevenin yanına gitti."

Biz şunu gördük, her şarkısı onda her sözünde Anadolu insanının dile getiremediği isyanını büyük bir tevazu ile dile getirdi. Sadece bir hayata sahip olmak, ama güçlü bir sese sahip olmak her kula nasip olamaz. Dün acı haber geldiğinden beri Adana'nın Urfa'nın İstanbul'un İzmir'in sokaklarında 7'den 70'e herkes büyük bir ustayı son yolculuğuna uğurlanmanın hazırlığını yaptı.

Bu törenler çok önemlidir. Devletin büyük bir sanatçıyı uğurlaması çok önemlidir. Ama sokaktaki vatandaşın bir sanatçıyı uğurlaması hepsinden önemlidir. Bu millet ona dua ediyor. Biz bugünden itibaren Anadolu'nun sesinin biraz daha eksik olduğunu biliyoruz. Ama nihayetinde onun da anlattığı gibi bu hayat gelip geçici bir hayat. Netice itibarıyla dışlanmışların, bir kenara itilmişlerin gönlünde taht kurmak çok önemli… O bunu başardı. Evet, erken gitti. Ama birçok hayatın sığacağı bir hayat yaşadı. Onu hiç unutmayacağız. Bugün bütün Anadolu onu kucaklıyor. Sayın Başbakan'ımız adına bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun."

"DÜN GÖRDÜĞÜM SEVGİYİ ASLA UNUTMAYACAĞIM"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Eşleri hanımefendiye ne kadar teşekkür etsek azdır. Müslümbaba'ya karşı hanımefendi o 109 gün ve öncesinde ne kadar fedakâr olduğunu gösterdi.

Ve sizlere teşekkür ediyorum. Tencere kaynarken herkes var. Ama tencere kaynamazken sizler varsınız. Dün Müslüm Babayı Zincirlikuyu'ya götürürken gördüğüm sevgiyi asla unutmayacağım.

Ben 109 gündür Müslüm baba ile beraberim. Müslüm Baba için ayın 7'sini Şişli Camii'nde yapacağız. 40'ını da Şişli Camii'nde yapacağız. Müslüm baba çok değerli bir sanatçı. Bu ülkeden bir Müslüm Baba geldi ve geçti. Sizlere sevginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Mekânı cennet olsun, onu bir kez daha saygıyla anıyorum."

"HAYATI BOYUNCA HİÇ MUTLU OLMADI"

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakkı Bulut, "Hayatı boyunca hiç mutlu olmadı, Türk Sanat camiasının başı sağı olsun" dedi.

Törene katılan şarkıcı Mine Koşan da Gürses ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: "Müslüm Gürses çok özel bir ses ve özel bir kişilikti. Benim kafamda hep Usta şarkısı çalıyor nedense. Gürses halkın duygularını ve düşüncelerini dile getiren bir sanatçıydı.

Menajeri Nevzat Takmaz, "Abim böyle ölümü hak etmedi. Sürekli Müslüm Baba'nın yanındaydım, çok uğraştık kurtaramadık" dedi.

Takmaz, mikrop kaptığı iddialarına ise, "İbrahim Bey'in fizik tedavi doktoruyla konuşmuştuk. Durumunun kötü olduğunu söylemiştim ona, ama tam ölmüş değildi. Bir hafta önce ölmedi. Muhterem Hanım' a durumunun bu kadar ciddi olduğunu söylemiyorduk" sözleriyle yanıt verdi.

Ahmet Selçuk İlhan, "Hep bir umutla bekledik, Ama olmadı. O Allah'ın hayat çizgisini tamamladı ve sonsuzluğa gitti. Tek tesellimiz bize bıraktığı o güzel şarkılar. Erken kaybettik isyanlardayız. Onu gönül sahnemizde yıllarca taşıyacağız" sözleri 

CENAZE GETİRİLİRKEN ARBEDE YAŞANDI

Müslüm Gürses'in cenazesinin törenin düzenleneceği salona getirilmesi sırasında, Gürses'in yakınları olduğunu söyleyen bir grupla görevliler arasında arbede yaşandı. Zorla içeri girmeye çalışan gruba görevliler müdahale etti.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses'in cenazesi, törenin düzenleneceği Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na getirildi. Cenazenin içeri alınması sırasında, Gürses'in yakını olduklarını söyleyen bir grup içeri girmeye çalıştı. Sivil polisler ve zabıta ekipleri içeri girmelerine izin vermeyince arbede yaşandı. Bazı vatandaşlar cenazeye saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle arbede çıkaranları uyarmaya çalıştı ancak şahıslar, "Akrabalarıyız." diyerek görevlilere saldırdı. Şahıslar içeri alınınca ortam sakinleşti.

AMELİYAT ÖNCESİ SON SÖZLERİ

Müslüm Gürses'in en yakındaki isimlerden biri olan aynı zamanda yapımcılığını yapan Yusuf Ziya Oran ise Gürses'in son sözlerini şöyle anlatmıştı; "Ameliyattan bir gün önce albüm çalışması için stüdyodaydık.Yeni şarkısı Veda'yı okudu ve bana dönüp, "Bu ameliyat beni korkutuyor. Eğer ölürsem albümün adını Veda koyarsın. Ölmezsem başka bir isim koyarız." dedi. Ameliyata girmeden çok kısa bir süre önce de bana şöyle dedi; 'Hayat bana zordu ama güzeldi.. Herkesten tek isteğim var, haklarını helal etmeleri." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.