Müslüman kadınlar fuhuş batağında

Müslüman kadınlar fuhuş batağında

Irak'taki savaş sonrasında, savaşta kocalarını kaybeden bir çok Iraklı kadının iş bulamadığı ve bu nedenle hayat kadınlığı yapmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Irak'taki savaş sonrasında, savaşta kocalarını kaybeden bir çok Iraklı kadının iş bulamadığı ve bu nedenle hayat kadınlığı yapmak zorunda kaldığı ortaya çıktı. Iraklı hayat kadının yürek yakan sözleri:

Filistin'deki El Kuds gazetesinde, Irak'ta hayat kadını olarak çalışanlarla yapılan mülakatlarla oluşturulan bir makalede, kocaları savaşta ölmüş bir çok kadının ailelerini geçindirmek için hayat kadınlığı yapmaktan başka çarelerinin olmadığı belirtildi.

Bu kadınlardan biri olan Vedade Betrad adlı kadınla görüşen muhabir, kadının kocasının ölümünden sonra, üç kızına bakmak ve evin ihtiyaçlarını karşılamak için bir çok iş başvurusu yaptığını ancak kadınların sadece fiziki olarak değerlendirildiğini yazdı.

Irak'ta iş ararken kötü yola düşen çok fazla kadın olduğunu ve işverenlerin de kadınların durumunu suiistimal ettiğini kaydeden Vedade Betrad, şunları söyledi:

"Ailemin geçimini sağlamak bana düşüyordu. İş başvurularından bir sonuç alamayınca ve durumuzun her gün kötüye gitmesinden dolayı hayat kadınlığına başladım. Irak'ta binlerce kadın kendi gerçek kimliğini saklayarak hayat kadınlığı yapıyor."

Kadınların çok zor iş bulabildiğini söyleyen ve hükümetin destek vermesini isteyen Vedade Betrad, "Ailelerimiz geçindirmek için ölümü göze alarak bu işi yapıyoruz" dedi.

Etiketler :