Müslüman Solcu Özdalga, TSK'dan ne istedi?

Müslüman Solcu Özdalga, TSK'dan ne istedi?

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, TSK'ya seslendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dâhil herkesin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya yardımcı olması, hukuki süreci zorlaştırıcı bir tavırdan kaçınması gerektiğini belirtti.
Özdalga, yaptığı yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nın 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın basına yansımasından sonra eşi az görülen bir yıpranma ve itibar kaybı yaşadığına işaret etti. Özdalga, açıklamasında "Genelkurmay Başkanlığı karargâhında hazırlandığı anlaşılan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın kamuoyuna yansımasını izleyen gelişmeler sonucunda, TSK maalesef eşi az görülen bir yıpranma ve itibar kaybı yaşadı. Şimdi elbette herkes yürütülen soruşturmaya ve onun kurallarına saygı duymalı, olayın hukuki sonuçları için bu sürecin neticesi beklenmelidir." dedi.

Açıklamasında hukuki süreç yürürken yapılması gereken şeyler olduğunu kaydeden Özdalga, "Öncelikle, TSK dâhil herkesin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya yardımcı olması, hukuki süreci zorlaştırıcı bir tavırdan kaçınması gerekiyor. Ama en önemlisi, ordu yönetiminde köklü bir zihniyet ve işleyiş değişimine duyulan şiddetli ihtiyacın karşılanmasıdır. TSK'nin modern demokrasilerin ordusu niteliğini kazanması için böyle bir dönüşüm şarttır." ifadelerini kullandı.
"Yeni Siyaset Girişimi”nden ayrılan Ertuğrul Günay ve Haluk Özdalga AKP’den aday olarak TBMM'ye girmişlerdi. Yeni Siyaset Girişimi “Müslüman Sol” olarak da adlandırılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :