Müslümanlardan bizi de gör mektubu

Müslümanlardan bizi de gör mektubu

America's Muslim Family Magazine (Amerika'nın Müslüman Aile Dergisi)'nin eş kurucusu Kari Ensari, haber sitesi Huffington Post'ta kaleme aldığı bir açık mektupla Başkan Barack Obama'ya seslendi.

Obama'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika konuşmasını izlediğini söyleyen Ensari, Obama'nın Müslüman dünyasının haklarını "din özgürlüğü, ifade özgürlüğü, seçim hakkı" gibi konularda teşvik ederken kendi ülkesindeki Müslümanların durumunu pek göz önüne almadığını belirtti.

"Şu anda 20 eyalette Müslüman karşıtı yasal düzenlemeler teklif edildi. Pek çoğu hala bekliyor. Ülkemizin politikacıları ve milletvekilleri İslam ve Müslümanlar hakkında yobazca şeyler söyledi. Tennessee'de Müslümanların birlikte ibadet etmeleri halinde 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalmasına neden olacak bir yasa ancak büyük baskılar sonucunda yürürlüğe girmedi. Organize olmuş gruplar ülkenin dört bir yanında Müslümanların mabetlerine nefret yürüyüşleri düzenliyorlar.

Yerel belediyeler "bölgecilik oynayarak", İslam Okulları'nı ve Camilerini toplumun genelinden koparmaya çalışıyorlar. Camilerin oyun alanlarına zarar veriliyor. Müslüman ailelerin evleri, mülkleri ve camileri tahrip ediliyor. Çocuklar Müslüman olduğu için tacize uğruyor ve şiddete maruz kalıyor. Şok edici bir şekilde geçtiğimiz hafta Florida'da basılan Gainesvill Times adlı gazetenin Editörü bir mektup yayınlayarak tüm Müslümanların ABD'den sürülmesini istedi. Son zamanlarda pek çok Müslüman kadın ve din adamı sadece Müslüman giyiniş şekillerinden dolayı bindikleri uçaklardan indirildi.

Bu söylediklerimin hepsi sizin "daha büyük dünyanın pencereleri" adını verdiğiniz modern teknoloji aracılığıyla görülebiliyor.

Sayın Başkan, Müslümanların sizin liderliğinize, güçlü sesinize ve güçlü desteğinize ihtiyaç duyuyoruz. Siz özgürlükleri için mücadele eden Müslümanların dostsunuz. Fakat kendi ülkenizin toprağında yaşayan Müslümanların da bu dostluğa ihtiyacı var. İslam karşıtı yobazlık Amerika'da gittikçe kötüleşiyor.

Evimizde sizi başkanımız olarak seviyor ve saygı gösteriyoruz. Siz de bizim yaptığımız gibi Amerikan aileleri olarak bize aynı saygı ve sevgiyi gösterecek ve Müslüman karşıtı yobazlığa aynı tepkiyi gösterecek misiniz?"

USA Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.