Müslümanları aşağıladı ihraç edildi

Müslümanları aşağıladı ihraç edildi

Sarrazin, üyesi olduğu SPD'nin onu partiden ihraç etme doğrultusunda karar aldığını basın toplantısında öğrendi.

Almanya'nın "Müslümanlar yüzünden aptallaştığını" iddia eden Sarrazin yeni kitabını tanıttı.

Türk ve Araplara hakaret ederek gündeme gelen Thilo Sarrazin "Almanya kendini ortadan kaldırıyor. Ülkemizin geleceğini nasıl tehlikeye atıyoruz" adlı kitabını tanıttı. Başkent Berlin'deki basın evinde tanıtılan kitabın tahşidatını Alman medyasında "İslam'ı eleştiren sosyolog" olarak tanımlanan Necla Kelek yaptı.

Thilo Sarrazin kitabını tanıtırken kendini okumadan eleştirmenin doğru olmadığını söyleyerek, "Okuyunca göreceksiniz ki görüşlerim sağlam bilimsel ve istatistik verilere dayanıyor." dedi. Almanya'nın Müslümanların yüzünden "aptallaştığını" iddia eden Sarrazin bu tezlerini şöyle savundu: "Göçmenleri genel olarak algılamak yanlış olur. Genele bakarsak herkese eşit davranılıyor ve eşit şartlar söz konusu. Ama grup olarak bakarsak, örneğin Rusya ve eski SSCB ülkelerden gelen Alman kökenli göçmen ve Vietnamlılar ikinci kuşakta Almanya'ya entegre oldular. Müslümanlara ise bunu hala başaramadılar."

Tezleri başta partisi SPD olmak üzere, Başbakan Angela Merkel tarafından da sert bir dille eleştirilen Sarrazin ayrı bir parti kurmayı düşünmediğini ve konunun öncelikli olarak kitle partileri içinde tartışılmasını istediğini belirtti. Kültürel sebeplere ek olarak zekanın yüzde 50-80 oranında kişinin genetik yapısı ile de ilgili olduğunu savunan Sarrazin, genetik yapıyla ilgili "Bütün Yahudilerin ortak bir geni var" açıklamasını ise yine savundu.

Sarrazin, üyesi olduğu SPD'nin onu partiden ihraç etme doğrultusunda karar aldığını basın toplantısında öğrendi.

Etiketler :