"Müslümanları kovun" çağrısı

"Müslümanları kovun" çağrısı

İngiltere'de radikal çizgisiyle bilinen Ulusal Parti, ülkeye Müslüman göçünün tamamen durdurulması çağrısında bulundu.

İngiltere’de önümüzdeki ay yapılacak seçimler öncesi tutucu Ulusal Parti, radikal kesimin oylarını toplayabilmek için Müslümanlara karşı büyük bir çıkış yaptı. Aşırı sağcı İngiliz Ulusal Partisi (BNP)'nin lideri Nick Griffin, seçim kampanyası çerçevesinde İngiltere’ye tüm İslam ülkelerinden gelen göçlerin durdurulması gerektiğini söyledi. Parti daha önceki genel seçimlerde yüzde birlik barajı dahi aşamamıştı. Buna karşın Avrupa parlamentosuna iki üyesini sokmayı da başarmıştı.

İngiltere’de Müslümanlara ve İslam’a karşı yapılan ırkçılık silsilesinin bir halkası olarak önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde yarışacak olan İngiliz Ulusal Partisi, seçim kampanyası çerçevesinde Müslümanların İngiltere’ye göçünün durdurulması çağrısında bulundu. Bu şekilde radikallerin oylarını toplayabilmeyi hedefleyen parti ortaya Müslümanların ülke için “ölümcül tehlike” teşkil ettiği söylemini attı.

Parti lideri Nick Griffin İngiltere’nin kuzeyindeki Stoke şehrinde başlattığı seçim kampanyasında İngiltere’ye tüm İslam ülkelerinden göçün durdurulması ve İslami köklü İngilizlerin de maddi bedeller ödenmesi karşısında ülkelerine dönmeye ikna edilmesi propagandası yaptı.

Ulusal Parti radikal, toplum tabakaları arasında ayrımcılığın yayılması siyasetini benimseyen bir parti olarak bilinmektedir. Son zamanlarda partiye giriş şartları, İngiliz yargısının verdiği hüküm gereği değiştirildi. Verilen hükümde partinin eski şartlarının üyeliğe girişi tekelci anlayışa dayandırdığı ifade edildi.

Ulusal Parti büyük destek görmüyor. Buna karşın iki üyesini geçen yıl yapılan Avrupa seçimlerinde Avrupa Parlamentosu üyeliğine sokmayı başardı. İngiltere’de en son 2005 yılında yapılan genel seçimlerde tüm oyların yüzde birinden daha azını kazanabildi.

Parti göç konusunu öncelikli meselesi olarak görüyor. İstisnai durumlar dışında İngiltere’ye göçün tamamen önlenmesini talep ediyor ve yasal yollarla ülkede bulunmayan tüm göçmenlerin de ülkeden gönderileceği vaadinde bulunuyor.

Griffin geçtiğimiz Cuma günü partinin programını açıkladığı konuşmasında şöyle dedi: “Partinin programı seçmenlere yeni bir vaat sunuyor. Bu vaat çerçevesinde 1997 yılında yabancılara İngiltere vatandaşlığı verilmesi hususunda çıkarılan tüm kararlar, hala münasip olup olmadığının kararlaştırılması için gözden geçirilecek. İngiltere çok kalabalık bir nüfusa sahip. Kapıları kapatmak için artık vakit çok geç.”

Partinin programı, İngiltere’ye İslam ülkelerinden göçün tamamen durdurulmasını kapsıyor. Bu göçler İngiltere halkının varlığını sürdürmesi karşısında en büyük tehdit olarak görülüyor.

Parti geçmişte şöyle demişti: “İslam demokratik-laik-çağdaş rejimlerle uyumlu değil. Bununla beraber Griffin partisinin, saygın, İngiltere’nin İngiltere olarak kalmasının gerektiğini kabul eden azınlıkları destekleyeceğini açıkladı. İngiltere’de yaklaşık 2 milyon Müslüman yaşıyor. Ülkenin toplam nüfusu ise 61 milyon. TİMETURK-Betül Akyüz

Etiketler :