Müslümanların en büyük belası

Müslümanların en büyük belası

İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Müslümanların en büyük belasının ırkçılık olduğunu belirterek, İslam'da ırkçılığın yasaklandığını hatırlattı.

Prof. Dr. Sırma, Siirt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ''Peygamber efendimizin hayatını anlamak'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, ''Allah'ın resulünü anlamak; onu öğrenmek, öğretmek ve onun gibi yaşamaktır'' dedi.

Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın ilk emrinin ''oku'' olduğunu belirten Sırma, Allah'ın okumaktan, öğrenmekten, kalemden bahsettiğini belirtti. Avrupalılar ve diğer dünya milletlerinin okuduğunu, Müslümanların ise okumaktan aciz hale geldiğini ifade eden Prof. Dr. Sırma, şöyle konuştu:

''Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelerde büyük bir karışıklık ve kaos yaşanıyor. Suriye, Mısır, Tunus, Yemen ve daha bir çok ülkede yaşanan bu olayların asıl sebebi, Müslümanların dinini, inancını ve peygamber efendimizin örnek yaşamından tamamen uzak kalmaları ve okumamalarından kaynaklanıyor. Endülüs Emevi Devleti 765-1031 yılları arasında İspanya'da hüküm sürdü. Hüküm sürdüğü yıllarda, Avrupalılar vahşet içerisinde yaşarken, Endülüs devleti, çağın kültür ve medeniyet merkezi olmuş, dünyanın en ücra ülkelerinden bilim adamları burada kurulan üniversitelerde, eğitim almak için gelmişler. Hatta Avrupa'daki papazlar da bu ilim yuvalarından yararlanmışlardır. Bu dönemlerde dünyada konuşulan ilim dini, Arapça olmuştur.''

Müslümanların en büyük belasının ırkçılık ve faşizm olduğunu dile getiren Sırma, ''Peygamber efendimiz ırkçılığı yasaklamıştır. Ayrıca, dünyada kadın haklarından ilk kez söz eden peygamber efendimizdir. Veda Hutbesi'nde, kadın erkek birbirinin tamamlayıcısıdır diyen peygamberimiz kadınların hakkının korunmasını istemiştir'' diye konuştu. 

Hazreti peygamberin hayatı ve Kur'an-ı Kerim'den örnekler aktaran Sırma, bu yıl Viyana'nın en büyük konferans salonunda Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen konferansa Avrupa'daki Müslümanların katıldığını, peygamberin örnek yaşamı ve örnek ahlakının günümüz dünyasında büyük bir saygınlık gördüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Sırma, başından geçen bazı olayları izleyicilere Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak anlattı.  

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.