"Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı"

"Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı"

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde Vezneciler Caddesi'nde gerçekleştirilen iftar programına, patlamada şehit olan bazı polislerin ve hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, yaralananlar ve vatandaşlar katıldı.

Fatih Belediyesince, Vezneciler’de meydana gelen terör saldırısında şehit olan polisler ve hayatını kaybeden vatandaşların anısına, patlamanın olduğu caddede "Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı" verildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde Vezneciler Caddesi'nde gerçekleştirilen iftar programına, patlamada şehit olan bazı polislerin ve hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, yaralananlar ve vatandaşlar katıldı.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce hain bir terör saldırısına maruz kaldıklarını ifade ederek, "O terör saldırısının hemen ardından burayı ziyaret ettiğimizde, böylesine bir sofranın oluşmasının talebini, buradaki esnaflardan aldık. Hatta esnaf bir gün sonra 'böyle bir iftar sofrası düzenler misiniz?' diye talepte bulundular. Biz, üzerinden biraz zaman geçmesinin daha önemli olduğunu düşündük." dedi.

Uluslararası, küresel ve bölgesel güçlerin, Ortadoğu’daki beklentileri doğrultusunda karmaşık ilişkilerin içinde olduklarını anlatan Demir, "Bu doğrultuda hedeflerine ulaşmak için terörü kullandıkları, terörizmi kullandıkları bir dönemden geçiyoruz. Biz, bunun arkasında olan gerçek güçler dahil olmak üzere buna alet olan, buna maşa olan terörün kendisini de araçlarını da hepsini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Toplumun her kesiminin ve özellikle Vezneciler'deki terör mağduru esnafın katılımıyla bir iftar programı hazırladıklarını aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının bereketiyle inşallah dualarımızla, ibadetlerimizle bu terör belasından bir an önce kurtulmak için Allah’a dua edeceğiz. Vezneciler’deki saldırıda şehit olan polislerin ve vatandaşların yakınlarını da davet ettik. Ancak yaraları sıcak olması nedeniyle bir kısmı programa katıldı. Şu anda hastanede olan yaralılarımız var. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları, bugün tekrar ziyaret ettim. Onların bir an önce sağlıklarına kavuşması için de Allah’a dua ediyoruz ve inşallah da yakında sağlıklarına kavuşmalarını ümit ediyoruz. Durumları gittikçe iyiye gidiyor."

İftar programı, Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler, hayatını kaybeden vatandaşlar, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yapılan duaların ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.