TÜRKİYE SİNSİ OYUNUN FİGÜRANI OLMAMALI

TÜRKİYE SİNSİ OYUNUN FİGÜRANI OLMAMALI

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yayınladığı bir mesajla, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutladı.

TÜRKİYE SİNSİ OYUNUN FİGÜRANI OLMAMALI

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yayınladığı bir mesajla, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutladı.Mesajında gündemdeki önemli tartışmalardan birini oluşturan tezkere ve uluslararası müdahale konularına da değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam dünyasına yönelik ABD ve NATO merkezli bir  müdahalenin bölgeye kesinlikle huzur getirmeyeceğini vurguladı.  Kamalak; “Batı, barış adına, huzur adına, girdiği her yere tam tersine kaos ve kan getirmiştir.  Özgürlük adına girdiği her coğrafyaya tam tersine zulüm ve esaret getirmiştir.  Şimdi de IŞİD bahanesiyle İslam coğrafyasında yeni bir katliamın zeminini oluşturmak istiyorlar. Türkiye bu oyuna düşmemeli. Bu kanlı ve sinsi planın bir parçası olmamalı” dedi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yayınladığı bir mesajla, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutladı. Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu hatırlatan Kamalak, “Temennimiz odur ki, bu mübarek bayram,ihtilafların değil ittifakların hakim olduğu bir İslam dünyasına vesile olsun” dedi.

 

Özellikle son dönemde İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü kaydeden Kamalak;“Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. MilyonlarcaMüslüman sömürgeci zihniyet tarafından, mülteci bir hayata, aç, susuz ve vatansız yaşamaya mahkûm edilmiş durumda. Oysa bu dünyada herkesin insanca yaşamasına yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır. Ancak adil bir düzen yoktur. Bunun için ilk yapmamız gereken de İslam ülkelerinin güçlerini birleştirmesini sağlamaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Mesajında gündemdeki önemli tartışmalardan birini oluşturan tezkere ve uluslararası müdahale konularına da değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam dünyasına yönelik ABD ve NATO merkezli bir  müdahaleninbölgeye kesinlikle huzur getirmeyeceğini vurguladı. Kamalak,  “Batı, barış adına, huzur adına, girdiği her yere tam tersine kaos ve kan getirmiştir. Özgürlük adına girdiği her coğrafyaya tam tersine zulüm ve esaret getirmiştir. Şimdi de IŞİD bahanesiyle İslam coğrafyasında yeni bir katliamın zeminini oluşturmak istiyorlar. Türkiye bu oyuna düşmemeli. Bu kanlı ve sinsi planın bir parçası olmamalı. Eğer bütün uyarılara rağmen bu oyunun figüranı olurlarsa,  ne tarih önünde ne de millet vicdadın da bunun vebalini ödeyemezler” dedi.

İlla bir koalisyon kurulacaksa bu koalisyonun, İslam ülkelerinden oluşması gerektiğini kaydeden Prof. Kamalak,“İslam ülkelerinin katılımıyla bir ‘İslam barış gücü’ kurulmalı ve   İslam Dünyasında akan kanı durdurmak için bu Barış Gücü ile müdahalede bulunulmalıdır. Bu noktada Türkiye’ye düşen görevin Batılılarla ittifak yapmak değil,  bir tespihin taneleri gibi dağılmış olan İslam ülkelerini bir araya getirmek için çalışmaktır.Elbirliği ile İslam Birliği’ni kurmak için çalışmamız gerekiyor. Sömürü yerine adaleti, çatışma yerine diyaloğu, çifte standart yerine eşitliği hâkim kılmamız gerekiyor. Ancak o zaman bayramlar gerçek manasıyla bayram olur. Cenab-ı Hak bizlere; bu gücü versin. Hepimize bu yolda çalışma azmi versin. Bu duygularla tüm milletimizin ve islamaleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, huzur ve barış dolu bir dünya diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.