Biz kardeşiz, emperyalizmin oyununa gelmeyelim

Biz kardeşiz, emperyalizmin oyununa gelmeyelim

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, emperyalizmin ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynamaya çalıştığı oyuna değindi.

Ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirten Kamalak, “Unutmayalım ki; alevidir, sünnidir, şiadır, caferidir, kürttür, türktür, araptır, acemdir, lazdır, çerkezdir diye birbirimize düşünmek isteyenler, aramıza fitre, fesat sokmak isteyenler bilmelidirler ki, bizler kardeşleriz, kardeşler topluluğuyuz. Emperyalizmin oyununa gelmeyeceğiz” dedi.

Saadet Partisi’nin Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Kamayak, dünya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğuna dikkat çeken Kamalak, Kurtuluş ve istiklal harbinde yaşananları anlattı. Çanakkale ve diğer cephelerde bu ülkenin çocuklarının kendi bedenlerini birbirin için siper ettiğini hatırlatan Kamalak, “Herkesin insan haysiyetine yaraşır bir şekilde yaşama hakkı vardır. Herkesin adil bir dünyada yaşamaya hakkı vardır. O halde gelin gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle Adil Bir Dünya kurmak için gayret edelim. Yeni Bir Dünya inşa edelim. Şu an çevremize baktığımızda İslam âleminin gibi ülkemizin içinde bulunduğu durumda içler acısı perişanlığı görüyoruz. Bu böyle gitmemeli. Ey ülkemin aziz evlatları, gelin el ele vererek barış ve huzur içinde yaşayacağımız barış ve kardeşlik ortamını yeniden inşa edelim. Barışı, huzuru ve kardeşlik ortamını inşa ettikten sonra güçlerimizi birleştirelim ve bütün dünya üzerindeki Müslümanları bir araya getirelim.  Dünyaya geçmişte olduğu gibi yine nizamat verelim, dünya barışını sağlayalım. Çünkü bizler kardeşleriz. Bütün Müslümanlar ancak ve ancak kardeştirler. ‘İnne vel müminine ve ıhve.’ Mademki kardeşiz, öyleyse bütün kardeşler yürekten kucaklaşmalıdırlar. Unutmayalım ki bizleri alevidir, sünnidir, şiadır, caferidir, kürttür, türktür, araptır, acemdir diyerek bizleri birbirimize düşürmek isteyenler, aramıza fitre, fesat sokmak isteyenler bilmelidirler ki, bizler kardeşleriz, kardeşler topluluğuyuz. Bu kardeşler topluluğu emperyalizmin oyununa gelmemelidir, fitneye kapılmamalıdır. Bölünme hareketlerine asla ve asla itibar etmemelidir. Çünkü bizler şuurlu kardeşler topluluğuyuz. Bir takım düşünce farklılıkları olabilir. Bunlar teferruattır. Asıl olan birlik ve bütünlüktür. Unutmayınız; caferisiyle, şiasıyla, alevisiyle, sünnisiyle, kürdüyle, türküyle, lazıyla, çerkeziyle, arabıyla, abhazıyla elhamdulillah hepimiz Müslüman’ız ve kardeşler topluluğuyuz. Rabbimiz birdir, peygamberimiz bir, kitabımız birdir, kıblemiz bir. Rabbimiz de birliği emrediyor. Peygamberimiz ve kitabımız birliği emrediyor. Günde beş defa yöneldiğimiz kıblemiz birliği emrediyor” diye konuştu.

Dünya üzerinde nerede bir çığlık geliyorsa, nerede kan ve gözyaşı, katliam yaşanıyorsa o bölgelerin mutlaka bir İslam beldesi olduğunu belirten Kamalak, bütün İslam Âlemi’ni birlik olmaya çağırdı. Mili Görüş Lideri Erbakan’ın İslam Birliği’nin temelini teşkil etmesi için D-8’leri kurduğunu hatırlatan Kamalak, İslam Birliği kurulmadan, İslam Barış Gücü kurulmadan Müslüman katliamının son bulmayacağını belirterek, “Biz diyoruz ki, ‘Ey İslam âlemi; gelin bir olalım, birlik olalım, birlikte olalım. Bütün imkânları birbirimize karşı değil, birbirimizi kalkındırmak için kullanalım. Omuz omuza verelim. Ülkelerimiz arasında sınırlar olsa da, hepimiz Müslüman’ız. Gelin hep birlikte İslam Birliği’ni kuralım. Ne olur, bir zincirin halkaları gibi birbirimizle bitişip barış zinciri oluşturalım. 60 İslam ülkesinin katkılarıyla bir İslam Barış Gücü oluşturalım” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.