SP: 'Milli Görüş yapar, onlar satar'

SP: 'Milli Görüş yapar, onlar satar'

Kamalak sorunların çözümü için Saadet'i adres gösterdi.

http://www.habername.com/foto-galeri-biz-rizeyi-size-getirdik-90.htmmitinginde ülkedeki bütün sorunların çözümü için Saadet'i adres gösterdi.

12 Haziran seçimleri için son dönemece girilirken bütün ülkeye dalga dalga yayılan Saadet coşkusu ve heyecanı, Ege'ye ulaştı. İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın da katıldığı 'Bolluk ve Bereket Mitingi'ne, onbinlerce İzmirli'nin gösterdiği muhteşem coşku ve heyecan damgasını vurdu.

12 Haziran seçimleri için son dönemece girilirken bütün ülkeye dalga dalga yayılan Saadet coşkusu ve heyecanı, Ege'ye ulaştı. İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın da katıldığı 'Bolluk ve Bereket Mitingi'ne, onbinlerce İzmirli'nin gösterdiği muhteşem coşku ve heyecan damgasını vurdu. Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge, yaşlısı genci, erkeği bayanı; taşra ilçeleri başta olmak üzere İzmir'in her yerden akın etti. Mitingde atılan 'Saadet gelecek, zulüm bitecek. Bir hilal beş yıldız, iktidara hazırız. Mücahit Erbakan Başbakan Kamalak, İşte ordu işte komutan. İşler yarım yamalak kurtar bizi Kamalak. Katil ABD işbirlikçi AKP' sloganları İzmir'i inletti. Büyük sevgi gösterileri arasında konuşan Saadet Lideri Kamalak, AKP, CHP ve MHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunurken, ülkedeki problemlerinin tek çözüm adresinin Milli Görüş olduğunu söyledi.

Arkası yarından ibaret

Saadet dışındaki partilerin ciddi projeleri olmadığını vurgulayan Kamalak, "Bizim dışımızdaki partilerin bir programı yok. Yaptıkları şey arkası yarından ibaret. Bu nedenle, bizim dışımızdakilerin ülkenin problemlerini çözmesi mümkün değil" diye konuştu. 9 yıldır ülkeyi tek başına Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip bir şekilde yöneten AKP'nin ülkeyi nasıl idare ettiğini anlamak için 5 açıdan değerlendirmek gerektiğini söyleyen Kamalak, "Ülkenin en önemli 5 problemini masaya yatıralım; işsizlik. 2010 yılında işsizliğin oranı yüzde 6 oranında iken, bugün yüzde 11.9 olmuş. Yani yüzde yüz artmış. Peki 9 yılda tek başına anayasayı değiştirecek güce sahip bir iktidar, problemi çözmeyi bırakın, yerinde tutamamış hatta artırmış, Ak Parti bundan sonra işsizliği çözebilecek diyen var mı?" dedi.

Akan kanı durdurabilir mi?

İkinci önemli konu olan terörde de Ak Parti'nin başarısız olduğunu kaydeden Kamalak, "Terör, 10 yıl önce mi daha şiddetliydi, yoksa şimdi mi? Bırakın terörü bitirmeyi yerinde bile tutamayan iktidar, bu hale soktu. Ak Parti'nin, bundan sonra akan kanı ve anaların gözyaşını durdurabileceğine inanıyor musunuz?" diye sordu. AKP'nin üçüncü başarısız olduğunu alanın gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu kaydeden Kamalak, "Gelir dağılımı alabildiğine bozulmuş. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana.. AK Parti iktidara geldiğinde dolar milyarderlerinin sayısı 4'tü. Şimdi kaç olmuş? 39 olmuş. Ülkemizde insanlarımızın birçoğu evine ekmek götüremezken, birileri israf denizinde yüzüyor. 9 yıldır gelir dağılımını düzeltemeyen Ak Parti'nin, bundan sonra düzelteceğine inanıyor musunuz?" ifadesini kullandı.

Herkes borçlu

AKP iktidarı döneminde cari açığın arttığına dikkat çeken Kamalak, "Cari açığa bakıyoruz. Cari açık AK Parti iktidara geldiğinde 9.5 milyar dolar iken 2010 yılında yüzde 69 milyar dolar olmuş. Yani cari açıkta yüzde 700 artmış" diye konuştu. AKP döneminde hem devletin hem de vatandaşların borçlandırıldığına dikkat çeken Kamalak, "AKP iktidara geldiğinde Türkiye'nin iç ve dış borç stokunun toplamı 186 milyar dolardı. Şimdi 525 milyar dolar olmuş. Bu borcu sizler ödeyeceksiniz. Vatandaşımızın borcu ise, 186 milyar TL. Araba, ev almak için kredilerle borçlandırılmış. Borçlu olan sadece sizler değilsiniz. Henüz doğmamış olan çocuklar bile borçlandırılmıştır. Sizin gücünüz, elbette bu kadar borcu ödemeye yetmeyeceği gibi, bu borçları gelecek nesiller ödeyecektir. Bütün bunları yapan bir partiye milletimiz oy verebilir mi? Türkiye'nin problemini çözecek adres belli, Saadet Partisi'dir" dedi.

İslam Birliği 1 oy kadar yakın

Türkiye'de Avrupa Birliği'ne sadece Saadet Partisi'nin karşı çıktığını hatırlatan Mustafa Kamalak, "Seçimlere iki parti giriyor. Saadet Partisi ve diğerleri.  15 partinin hepsi iş birlikçi. Yine diğer partilere oy vermiş kardeşlerimiz gücenmesin. İktidarın Milli Savunma Bakanı İncirlik Hava Üssü'nden 4 bin 990 izin verdiklerini söylemedi mi? Acaba Adana'dan kalkan uçaklar Iraklı kardeşlerimize ne götürdü? Bu işbirlikçi değil de, zalimlikten yana tavır koymak değil de nedir? İslam barış gücü olsaydı,  Irak'ı işgal edebilirler miydi? İzmirli kardeşlerim. İslam Birliği bir oy kadar yakın" ifadesini kullandı.

Herkesin sonunda geleceği yer

Ülkedeki problemlerin çözümüne tek çarenin Saadet olduğunu söyleyen Kamalak, "İster Ak Partiye, ister CHP'ye ister MHP'ye oy vermiş kardeşim. Hepinizin eninde sonunda geleceğiniz yer Saadet'tir. Saadet'ten başka doğru yol yok. Şu anda Türkiye zaman kaybediyor. Eninde sonunda gelecekleri yer vallahi Milli Görüş'tür. Emin olun başka çıkış yolu yok. Tek çare Saadettir. Bakın iki örnek. Cumhurbaşkanını halk seçsin demedik mi 40 yıldır. Sonunda bizim dediğimiz noktaya geldiler. Cumhurbaşkanını artık halk seçecek. Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değişsin dedik. Ne oldu? Bizim dediğimize geldiler. Şimdi sivil bir anayasa diyorlar. Biz 40 yıldır anayasa değişmeli diyoruz. Adını bile doğru söylemiyorlar. Doğrusu adil bir anayasa" dedi.

Almanya, Fransa gibi olacaktık

Bugüne kadar Milli Görüş'ün yolunun defalarca kesildiğini hatırlatan Kamalak,"Eğer Milli Görüş'ün yolu kesilmemiş olsaydı Türkiye, refah ve kalkınma açısından Almanya'nın, İngiltere'nin ve Fransa'nın çok önünde olurdu. Milli Görüş sizi hiç aldattı mı? Yalan söyledi mi? Hayır. Hep bu ülkenin kalkınması için yerli ve yaygın ağır sanayi hamlesini savundu. Milli görüş yapar, onlar satar. Bu böyledir. Yapmak bizim işimiz, kırmak, dökmek ve satmak onların işidir" diye konuştu.

Kılıç: Aman ha kardeşim!

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şerafettin Kılıç ise Başbakan'ın İzmir'e yönelik açıkladığı 35 projeyi eleştirerek, "Kendilerine günaydın diyoruz. Biz bu projeleri, 2004'te Oya Akgönenç'in belediye başkan adaylığı döneminde seçim konsepti olarak hazırlamış ve açıklamıştık. Günaydın" diye konuştu.

Bazı projelerin de 2009'da kendisinin belediye başkan adaylığı döneminden kopyalandığına dikkat çeken Kılıç, "Keşke alsalar, keşke bu projeleri yapabilseler. Biz bu projelerin yapılmasından onur duyarız. Projeleri inceledik. 57 milyarı bulan bu projeler, 2023'e kadar bitirilecekmiş. Ancak o zamana kadar ölecek mi kalacak mı belliği değil" şeklinde konuştu.

Ustalık dönemi için oy isteyen Başbakan Erdoğan'ın 9 yıllık AKP iktidarı döneminde, Irak işgaline verilen destek, ekonominin batağa sürüklenmesi, borcun kat kat artırılması ve BOP'daki üstlenilen görev nedeniyle halka uyarıda bulanan Kılıç, "Sakın haa. Aman haa. Milletimizi aldatmak için yaptıkları şey, hokus pokustan ibarettir. Horoz dövüşüne kanmayın. Bu yaptıklarını incelemeden ustalık dönemi için falan oy vermeye kalkışmayın. Yoksa en büyük hatayı yapmış olursunuz" diye konuştu.

Kılıç, "Türkiye'nin her yerindeki Saadetli kardeşlerimiz, en az 10 oy getirecek.  Ayrıca AKP, CHP ve MHP'ye oy vermiş kardeşlerimiz, sizde Saadet'e oy verin.  Eğer hepsini veremiyorsanız, yarısını verin. Yani 4 oydan 2'sini Saadet'e verin. Verin ki, Saadet Meclis'e girsin. Verin ki, Saadet iktidara gelsin" dedi.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı İsmail Öztürk ise, dünyada İslam ülkelerinin kan ağladığını ifade ederek, "Müslüman aleminin belli bir kısmı henüz uyanmış değil. 40 yıldır dişiyle tırnağıyla çalışan Milli Görüş, bu yaşananları değiştirecektir inşallah. Siz taşıma birliklerle alanları dolduranlara bakmayın. Çoğunluklar her zaman haklı değildir. Eğer çoğunluklar haklı olsaydı, 700 bin kişi ineğe tapıyor diye biz de mi ineğe tapacaktık" dedi.

Mitingde, milletvekili adayları Bayram Sakartepe ve Suna Canıtez de, yaptıkları konuşmalarda Saadet Partisi iktidarı için İzmirlilerden destek istediler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.