Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olmasını istedi

Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olmasını istedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Zorunlu eğitim olan birinci sınıftan itibaren, Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak okutalım'' dedi.

Kamalak, partisinin Bartın İl Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısında yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ta hortumları kesilen holdinglerin ''irtica geliyor'' dediklerini, işçiyi, emekliyi istismara kalkıştıklarını ve o süreçte askerin kullanıldığını öne sürdü.

Askerin 28 Şubat'ın aktörü olmadığını vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:

''Asker kullanıldı. Asıl aktör, sömürü musluklarını kendi havuzlarına akıtmak isteyen, milli görüş iktidarında muslukları biraz kısılan yerli işbirlikçilerle, dışarıdaki emperyalistlerdi. İçeride havuz sistemi kurmakla işçinin, memurun, emeklinin haklarına sahip çıkmıştık. D-8'i kurmakla da haçlılara, emperyalistlere durun diyorduk. Ezilenlere, İslam alemine ise geliniz bir olalım diyorduk. Aynı çağrıyı bugün yine yapıyoruz. Biz 48 milletvekiliyle kapatılan imam hatipleri yeniden açmıştık. Yasaklanmış olan Kur'an kurslarını yeniden açmıştık.

Mevcut iktidar Anayasayı değiştirecek çoğunlukla tek başına 10 yıldır iktidarda. İmam Hatiplerin orta kısmını açabildi mi? Bir tane Kur'an kursu açabildi mi? Hayır. 10 yılda işçiye, memura emekliye verdikleri zam bizim yılda verdiğimiz zamma ulaşabildi mi? Hayır. Ama sayın Başbakan 'Biz kişi başına düşen milli geliri 3 bin dolardan alıp, 10 bin dolara çıkardık' diyor. Sayın Başbakana yalan söylüyorsun deme hakkımız yok. O bizim devlet anlayışımızla bağdaşmaz. Ama sayın Başbakan ortalama 5 kişilik bir ailenin yıllık geliri 50 bin dolar olmalı değil mi? Bu da 90 bin lira eder, aylık 7 bin 500 lira eder. Allah aşkına aranızda mutfağına 7 bin 500 lira giren kaç aile var? Başbakan yalan söylemiyor ama hani bizim sömürücüler var ya, bizden sonra rant oraya gidiyor.''

Son günlerin en önemli konularından birisinin de yeni eğitim sistemi 4 4 4 olduğunu işaret eden Kamalak, bu projenin Milli Görüşün projesi olduğunu savundu.

Kamalak, Milli Görüşün projesinin 4 4 3 olduğunu, ancak hükümetin ''Saadet Partisi'ni taklit etmiş olmayalım'' diyerek adını 4 4 4 olarak değiştirdiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

''Olsun, biz bunda da destek vermeye hazırız. Ama içini nasıl dolduracaksın onu da açıkla. Hatırlayacaksınız, sayın Başbakan 'Dindar bir nesil yetiştirmemiz lazım' diyordu. Biz, Saadet Partisi olarak her hayırlı işin yanındayız. Biz dindar nesilde de varız. Ancak, dindar nesili nasıl yetiştireceksin, onu açıkla. Bu milletin dini İslam'dır, İslam'ın temeli de Kur'an-ı Kerim'e dayanır. Kur'an-ı Kerim'e dayanmayan bir nesil dindar olabilir mi? Asla olamaz. Dindar bir nesil için destek vermeye hazırız. Bunun için zorunlu eğitim olan birinci sınıftan itibaren, Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak okutalım. Milletin iradesine uygun olarak zorlamayarak isteyenler için Kur'an-ı Kerim, ilköğretim birinci sınıftan itibaren seçmeli ders olsun.''

Kamalak, iktidarın yeni eğitim sisteminde koyacağı derslerden birinin de Osmanlıca olması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay ile partililer katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.