Kamalak'ın eşine başörtüsü engeli

Kamalak'ın eşine başörtüsü engeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın eşi Zübeyde Kamalak'a Ankara Barosu'nda başörtüsü engeli…

Yanlarında staj yapan Ceren Turgut'un Ankara Barosu'ndaki cübbe giyme törenine katılan Zübeyde Kamalak'a Baro Başkanı Metin Feyzioğlu engel çıkardı.

Başörtülü olarak cübbe giymesinin kanunlara aykırı olduğunu iddia eden Baro Başkanı Feyzioğlu ile kendisi de bir avukat olan Kamalak arasında tartışma yaşandı. Olayı anlatan Avukat Zübeyde Kamalak, bugün törende yaşanan skandal olayla ilgili şunları söyledi:

“Bugün, yanımızda çalışan avukatın Ankara Barosu Eğitim Merkezindeki (ABEM) yemin törenine katıldım. Geleneksel olarak avukatlık yemininden sonra anne babaları veya istedikleri bir kişi bu avukatlara cübbe giydirir. Milletvekillerinin de bulunduğu salonda Baro Başkanı Metin Feyzioğlu açış konuşmasında, isteyen gelip cübbe giydirebilir diye davette bulundu. Bizim Ceren Turgut isimli avukat arkadaşımız da benden rica etti. Kürsüye çıktım. Ben de bir avukat olduğum için önce kendim cübbemi giymeye çalışırken Feyzioğlu engel oldu. Başörtülü birisinin kanunlara göre avukatlık cübbesi giydiremeyeceğini iddia etti. ‘Siz cübbe giymeden, avukata cübbe giydirebilirsiniz' dedi.”

Olaya tepki gösteren Zübeyde Kamalak, “Yeni özgürlükçü anayasa yapılmasının konuşulduğu bir zamanda hala böyle uygulamalara tevessül ediliyor olması çok üzücü. Başörtüsü nedeniyle bu tavırlara muhatap olmamalıyız. Kanal kanal gezip demokrasiden bahsediyorlar. Ama demokrasiye en büyük darbeyi kendileri vuruyorlar. Hala bu zihniyetlerin var olması şahsımdan ziyade ülkem adına gerçekten üzüntü verici” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.