Mustafa Karataş’ı canlı yayında kızdıran olay!

Mustafa Karataş’ı canlı yayında kızdıran olay!

Show TV'de yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş ile İftar Özel programına telefonla katılan bir izleyicinin anlattıkları Karataş'ı çok kızdırdı.

Önceki akşam canlı yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş ile İftar Özel programında telefona bağlanan kadın izleyici özel şirkette işe başlayacağını şirketin başörtüsünü çıkarması koşulu ile iş yerinde çalıştırdığını, moralinin bozulduğunu söyledi bunun üzerine Karataş; ‘Niye moralin bozuluyor, Allah ört demiş örtmüşsün, şirket için mi açacaksın. Senin başörtün hangi işi yapmana mani oluyor, binlerce şirket var başörtülü bacılarımız çalışıyor, o şirketler batıyor mu geri mi kalıyor. Böyle bir ilke böyle bir ölçü olabilir mi? Mahkemeye vereceksin’ dedi.

‘Müslüman memleketinde namaz, oruç yasak olmaz’

Bayan izleyici şirkette namaz kılmanın da yasak olduğunu ekledi. Karataş Hoca kızarak ‘Namazı, başörtüsünü yasaklayan yerde ne işin var zaten rızkı veren Allah, başka yerlere müracaat et oralara da bunları söyle, Allah hayırlı kapılar açsın. Onları da kınıyoruz efendim Müslüman memleketinde işe eleman alırken namaza kılmak yasak başörtüsü takmak yasak diyerek işe alanları kınıyoruz, burası Müslüman memleketi hangi ülkede yaşıyoruz. Hangi şirket işe alırken sen namaz kılıyor musun kılmıyor musun diye sorar. Oruç tutuyor musun tutmuyor musun diye sormak size düşer mi? Başı açık kapalı diye mi insanları ölçeceksiniz bilgisiyle, kabiliyetiyle dürüstlüğüyle ölçeceksiniz bu ne biçim insanlık. Bu nasıl şirket yönetimi ki kar zararı nasıl hesap ediyorsunuz? Bir Amerikalı bir Fransız gelse buraya şirket açsa bu ayıbı yapmaz. Böyle ticaret olmaz insanlığa da sığmaz bu. Yıllardır başörtülü kardeşlerim eziyet çekti, şimdi başörtüleriyle okuyorlar, devlet dairelinde çalışıyorlar hiçbir şey olmuyor, gericilikte olmuyor, kavga da olmuyor kendi kendimize düşman yaratıyoruz. Milleti bölmüşüz bu sağcı, bu solcu, bu kürt, bu başörtülü, bu cübbeli hepsi bizim kardeşimiz. Başı açıkta kapalı da namaz kılan da kılmayan da. Dünyada ayrımcılık bitti yurt dışında ırkçılık yasak sizin yaptığınız en büyük ayrımcılık. Böyle bir ayrıma hakkınız yok. ‘

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.