Kamalak, eğitimde seçmeli dersi şart koştu

Kamalak, eğitimde seçmeli dersi şart koştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eğitimde ''4 4 4 sisteminin her aşamasında mutlak surette seçmeli ders olması gerektiğini'' söyledi.

Kamalak, partisinin Elazığ il teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın, ömrünü İslam aleminin birliği ve Müslümanların biraraya gelmesi için sarf ettiğini kaydetti.

Erbakan'ın bıraktığı emanetin asla yere düşmeyeceğini ifade eden Kamalak, ''İslam Birliği mutlak surette kurulacaktır, kurulması lazım. Eğer İslam Birliği kurulmuyorsa bundan hepimiz, bütün Müslümanlar sorumludur. İslam Birliğini kurmak zor bir şey değil, kolaydır. Çünkü bütün Müslümanların Rabbi birdir, peygamberleri, kitapları birdir'' diye konuştu.

Zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasına yönelik kanun teklifine de değinen Kamalak, eğitimde ''4 4 4'' sisteminin milli görüşün aşağıdan beri seslendirdiği sistem olduğunu söyledi. Seçim sürecinde ''4 4 3'' dediklerini kaydeden Kamalak, şöyle konuştu:

''Şimdi sanırım milli görüşü taklit etmemek için olsa gerek, 3'ü 4 yapmışlar. 'Olsun' diyoruz. Ama içini doldurmak lazım. Konuyla ilgili iki endişemiz vardır. Bir, Bakanlar Kurulu'na kanun büyük yetki bırakıyor. Anayasaya aykırılık iddiasıyla bin tane yol açabilir endişesini taşıyorum. İki, içerik belli değil. Yani içinin doldurulması da Bakanlar Kurulu'na bırakılmıştır. En azından temel dersler kanunda yer almalıdır. Bunların başında da Müslüman çocukları için Kur'an-ı Kerim isteyenler bakımından mutlaka seçmeli ders olmalıdır. Bu ülkenin çocukları, Elazığlı evlatlarımız, İngiliz'in, Fransız'ın coğrafyasını öğreniyor değil mi? Ne olur kendi kitabını da öğrensin. Fazla bir şey istemiyoruz sanırım. Kur'an-ı Kerim Müslüman çocukları için mutlak surette seçmeli ders olmalıdır. Yoksa eğer manadan yoksun olacaksa '4 4 4' biçimindeki düzenlemenin fazla bir anlamı olmaz. 4 4 4'ün her aşamasında mutlak surette seçmeli ders olmalıdır. Böyle olursa güzel olur.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.