Mustafa Miyasoğlu Vefat Etti

Mustafa Miyasoğlu Vefat Etti

Edebiyatımızda Büyük Doğu çizgisinin son temsilcilerinden olan yazar ve düşünce adamı, Akit Yazarı Mustafa Miyasoğlu tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Akit Yazarı Mustafa Miyasoğlu, bir süredir Bağcılar'da özel bir hastanede tedavi görüyordu. Miyasoğlu'nun bugün öğle saatlerinde vefat ettiği bildirildi. Miyasoğlu'nu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ziyaret etmişti.

YARIN DEFNEDİLECEK

Miyasoğlu yarın Cuma namazını müteakip, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedilecek.

Mustafa Miyasoğlu Kimdir?

1946 yılında Kayseri'de doğan Miyasoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okudu. On yıl liselerde öğretmenlik, 12 yıl da üniversitede okutmanlık yaptı. Bu arada, 1988-92 yılları arasında Pakistan'ın İslamabad şehrindeki yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör ünvanıyla görevlendirildi.

Mustafa Miyasoğlu'nun eserleri şöyle: 'Kaybolmuş Günler', 'Kalbimin Coğrafyası', 'Bir Aşk Serüveni', 'Dönemeç', 'Bir Gülü Andıkça', 'Pancur', 'Güzel Ölüm', 'Necip Fazıl Kısakürek', 'Asaf Halet Çelebi', 'Sanat ve Edebiyat Konuşmaları', 'Kültür Hayatımız', 'Ziya Osman Saba', 'Dede Korkut Kitabı', 'Roman Düşüncesi ve Türk Romanı', 'Kaybolmuş Günler', 'Devlet ve Zihniyet', 'Yollar ve İzler' ve 'Muhacir'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.