Tunceli Vali'si Aygün'ü eleştirdi!

Tunceli Vali'si Aygün'ü eleştirdi!

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, programını Facebook'ta yayınlayan ve PKK tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü eleştirdi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Hüseyin Aygün’ün serbest kalması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Taşkesen şunları söyledi:

Çok spekülasyon yapılan koruma konusunda size bilgi vereyim. Zira devletin milletvekilini koruyamadığı yönünde haberler yapıldı. Bölgeyi bilmeyen bazı uzmanların konuşmasında buna benzer yorumlar geçiyor. Böyle bir bölgede korumayla gezmek mümkün değil.

Programı konusunda bize bilgi vermediler. Rızası olmadan böyle bir korumaya gittiğinizde de devletin takip ettiği yönünde bir şikayet oluyor.

Sayın vekilimizin çok cesaretli olduğunu söyleyebilirim. Ama paylaşım sitesinden programını yayınlamasını da doğru bulmuyorum.

Facebook sayfasına "Ovacık'a gidip vatandaşlarla buluşacağım" diye yazdı

PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyen Aygün'ün, Ovacık ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurduğu ortaya açıktı. Aygün, Facebook sayfasına "Ovacık'a gidip vatandaşlarla buluşacağım" diye yazdı.

İddiaya göre Kandil'den önceki gün şifreli mesajla Tunceli'deki PKK'lılara Hüseyin Aygün'ü kaçırması talimatı verildi. Ancak bu mesaj güvenlik güçlerince deşifre edilemediği için milletvekili Aygün, korumasız kaldı. Facebook'tan da yararlanarak Aygün'ü gezisi boyunca izleyen PKK'lılar, Ovacık dönüşünde aracını takip ederek kaçırma eylemini gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.