"GENÇLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"GENÇLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesinin Müstakil Düşünceler Toplantıları yeni dönemde tüm hızıyla devam ediyor. Müstakil Düşüncelerde bu yılın ilk toplantısının konuğu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan oldu.

MÜSİAD üyeleri ve Gençlik Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan 2013’ün bu ilk Müstakil Düşünceler Toplantısının formatına küçük bir ilave yapan Şube Başkanı Mahmut Dabak, toplantının açılışında kurumun yapmış olduğu ve planlamış olduğu faaliyetler hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı.

 

Kent yaşamı ve havaalanı konularına değinen Dabak, “Eğer Rize’de turizmden bahsedeceksek havaalanının kesinlikle ihtiyacımız vardır.” dedi. Dabak, şehrin fiziken büyümesi için yeni yapılacak tesislerin şehrin nisbeten dışında ve büyümeye elverişli bölgelerinde konumlandırılması gerektiğini belirterek, “Yeni yapılacak olan ağız ve diş sağlığı merkezi, şehrin içinde değil, ya Pehlivantaşı yolunda veya Güney Çevre Yolu üzerinde planlanmalıdır” dedi.

 

Halil Pehlivan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün çalışma alanı ve işleyişi hakkında bilgiler verdikten sonra, “Gençliğe bir kimlik ve kişilik kazandırmak için taraf olmuş durumdayız.” dedi.

 

Giderek artan dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyar olacağının tahmin edildiğini ifade eden Pehlivan, Türkiye’nin nüfusunun ise 90 milyon olacağının tahmin edildiğini belirttiği konuşmasında, “Dünya nüfusunun yarısı 20 yaş altında… Bu durumda böyle bir kitlenin var oluşunu bilmek kurum olarak bizlere daha büyük sorumluluklar yüklemektedir.” ifadelerini kullandı.

 

RİZE’NİN 1/3’Ü GENÇ

 

Rize’de 64 bin ilköğretim öğrencisi, 7 bin yaygın eğitim alan öğrenci bulunduğunu belirten Müdür Pehlivan, 14 bin üniversite öğrencisi ve daha önceden mezun olan 15 bin genç ile beraber Rize’de 100 bin genç insan yaşadığını, bu nedenle Rize’nin gençlik üzerine önemle eğilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, Rize’de yapımı devam eden ve yatırım programına alınmayı bekleyen projeler hakkında bilgiler verdikten sonra, MÜSİAD üyelerinin sorularını cevapladı.

 

2012 yatırım programında yer alan ve devam eden projeler;

 

-Gençlik Merkezi Yapımı

-Antrenman Amaçlı Kapalı Yüzme Havuzu

-Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi

 

2013 yatırım programına taslak olarak sunulan projeler;

-Ayder Kayak Tesisleri

-Merkez Sahil Sentetik Futbol Sahası

-Gündoğdu Tribün ve Soyunma Odaları

-Çamlıhemşin Tribün ve Soyunma Odaları

-Büyükköy Sentetik Futbol Sahası

-Madenli Sentetik Futbol Sahası

-Hemşin Sentetik Futbol Sahası

-Kendirli Sentetik Futbol Sahası

-Sporcu Fabrikası

-Çayeli Gençlik Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.