Müşterilerinin 705 bin lirasını falcıya kaptırdı

Müşterilerinin 705 bin lirasını falcıya kaptırdı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir bankada müşteri portföy yöneticisi olan 38 yaşındaki F.Ş. kendisini terk eden erkek arkadaşına büyü yapıldığını ve bunu bozacağını ileri süren B.C.'ye tam 705 bin lira kaptırdı.

Bankacı kadını, doğaüstü güçleri olduğuna inandıran, "Cinlerim var" diyerek bir yıl boyunca para aldığı ileri sürülen B.C.'nin erkek arkadaşı ve kardeşinin üzerine iki lüks otomobil, bir kamyon ile bir de daire aldığı belirlendi. Büyü bozdurmak için müşteri hesaplarından çektiği paraları verdiğini kabul eden F.Ş, ifadesinde, "B.C.'ye önce papaz büyüsünü bozması için müşteri hesaplarında çektiğim 6 bin TL'yi elden verdim. Ancak daha sonra yalan söylediğini öğrenince para vermekten vazgeçtim. Bu sefer de cinlerini üzerime salacağını söyleyince korktum ve müşteri hesaplarında çektiğim tüm paraları kocası R.C. ve kardeşi M.B.'nin hesaplarına yatırdım" dedi. F.Ş'nin verdiği bilgiler üzerine, polis, düzenlediği operasyon ile R.C. ve M.B'yi gözaltına aldı, B.C. isimli kadın ise aranıyor.

İzmir'de ticaret yapan M.R, bir bankanın Bornova Şubesi'nde bulunan hesabından kendisinden habersiz para çekildiğini fark edince durumu banka yetkililerine bildirdi. İddiaya göre soruşturma başlatan banka müfettişleri, yalnızca 100 bin TL üzerinde mevduatı olan müşterilerle ilgilenen portföy yöneticisi F.Ş.'nin toplam 11 müşteri hesabından çektiği 705 bin 200 TL'yi başka hesaplara aktardığını belirledi. Banka yetkililerin ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, önceki gün sabah saatlerinde işyerine gelen F.Ş.'yi gözaltına aldı.

PARALARI BÜYÜCÜ ALMIŞ
Asayiş Şubesi'nde, 25 sayfa ifade veren F.Ş.'nin anlattıkları, tecrübeli polisleri bile şaşırttı. İfadesinde erkek arkadaşının 2008 yılın Eylül ayında kendisini terk ettiğini anlatan F.Ş, "Bir arkadaşım, erkek arkadaşımla ayrılmamın nedeninin büyü olabileceğini söyleyince Pınarbaşı semtinde bulunan büyücü B.C. isimli kadının yanına gittim. Kahve, su falına bakan B.C. çok sevdiğim erkek arkadaşımla ayrılmamızın nedeninin papaz büyüsü olduğunu söyledi ve bu büyüyü ancak Selçuk'ta bulunan Meryem Ana Evi'ndeki papazların bozabileceğini belirtti. Papazların yanına gidip büyüyü bozacağını söyleyen B.C, 6 bin lira istedi ben de bankadaki müşteri hesaplarından parayı çekip verdim" dedi.

CİNLERİ ÜZERİNE SALMAKLA TEHDİT ETMİŞ
B. Ç.'nin daha sonra büyü çok büyük olduğu için Meryem Ana Evi'ndeki papazların bile bozamadığını söylediğini öne süren F.Ş., "Bu kez de büyüyü bozmak için her gün iş çıkışında evine gitmemi istedi. Ben de iş çıkışlarında sürekli evine gittim. Bir yıl boyunca bu böyle devam etti. Cinleri olduğunu söylüyordu. Karnı şişiyordu, cinlerin bana saldırmak istediğini, kendisinin onları karnında tutarak engellediğini söylüyordu. Beni de psikolojik olarak etki altına aldı, çok korkuyordum. Artık yanına gitmekten vazgeçmeye karar verdiğim zaman cinleri üzerine salmakla tehdit etti" anlattı.

KORKTUM PARALARI ÇEKTİM
Etkisi altına girdiği B.C'den korktuğu için müşteri hesaplarından para çektiğini anlatan F.Ş. bu paraları B.C.'nin eşi R.C. ve kardeşi M.B'nin hesaplarına havale söyledi. Yatırdığı paralarla bu kişilerin bir daire bir kamyonet ve iki adet otomobil belirten F.Ş'nin verdiği bilgiler doğrultusunda polis, hesabına para yatırılan R.C. ve M.B'yi de gözaltına aldı. Polisin peşine düştüğü büyücü olduğu ileri sürülen B.C'nin ise kaçtığı belirtildi.

ARABA VE EV ALMIŞ
B.C'nin, 705 bin TL ile Bornova ilçesinde bir ev, erkek kardeşi R.C. ve erkek arkadaşı M.B'ye ise 2 otomobil ile 1 kamyon aldığı tespit edildi. Kamyona, 2 otomobile ve eve de el konuldu. Firarda olan B.C'nin arandığı, gözaltında tutulan F.Ş. ile M.B. ve R.C'nin işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

 
SABAH

Etiketler :