Musul operasyonunda yeni gelişme

Musul operasyonunda yeni gelişme

Irak'ta İttihadiye polis güçlerinin, Musul'u sünni direnişçilerden ve IŞİD'ten ele geçirme operasyonu kapsamında kente güney cepheden girmeye hazırlandığı bildirildi.

Binbaşı Şakir Cevdet, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İttihadiye polis birimlerinin Ninova vilayetinin, bin 846 kilometrekareye tekabül eden güney cephesini tümüyle ele geçirildiğini belirtti.

Cevdet, "Ninova biz geliyoruz" isimli Musul'u ele geçirme operasyonunun başladığı tarihten bu yana polis güçlerinin, 94 köyü ele geçirdiğini, 935 Müslümanın öldürdüğünü ve kente güney cepheden girmek için hazırlandığını ifade etti.

Öte yandan Musul Operasyonları Komutanlığında görevli subay Ahmed el-Cuburi de emniyete bağlı "Hızlı Müdahale Güçleri"nin kentin doğusunda IŞİD'in düzenlediği bir saldırıyı püskürttüğünü kaydetti.

Iraklı Sünni lider ve Muttehidun Koalisyonu Başkanı Usame en-Nuceyfi de Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları'nın IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kent merkezine girmeye hazır olduklarını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.