Müthiş iddia! Everton, Selçuk İnan'ı istiyor

Müthiş iddia! Everton, Selçuk İnan'ı istiyor

İngiltere Premier Lig ekibi Everton, Galatasaray'da bu sezon yaşadığı performansla düşündüren Selçuk İnan'ın peşinde.

İngiliz basınında yer alan habere göre, 29 yaşındaki futbolcu için Barcelona'nın oyun kurucusu Xavi ve Real Madrid efsane ismi Zinedine Zidane'nin oyun stiline benzerliği ile dikkat çektiği yazılırken Everton'un önümüzdeki sene kadrosuna katmak için harekete geçtiği belirtildi.

Galatasaray ile 2016 yılına kadar kontratı bulunan Selçuk İnan'ın Türkiye'nin en yaratıcı orta saha oyuncusu olduğuna dikkat çekilirken, 3 sezonda yaptığı 25 gol ve 34 asistlik performansı ile Barcelona ve Liverpool gibi ekiplerinde ilgisini çektiğine değinildi.

Everton menajeri Roberto Martinez'in kadrosunda bulunan Gareth Barry'nin mevkiine yaratıcı oyuncu katkısı yapmak için Selçuk İnan'ın önümüzdeki sezon için transfer etmek istediği belirtildi.

Haberde ayrıca, Selçuk İnan'ın Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek istediğini ve bunun Everton için bir handikap olabileceği yazıldı.

Formu düşüşte

Galatasaray’ın son 2 yılda elde ettiği şampiyonluklarda en önemli aktörlerden biri olan Selçuk İnan bu sezon eski çizgisinde değil. Hatta performansı çoğu zaman yüksek sesle eleştiriliyor. En son dün oynanan Chelsea maçında Selçuk İnan'ın performansı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

Selçuk’un oyun içindeki etkinliğinin azalmasında ilk faktör şüphesiz Roberto Mancini ile beraber değişen oyun formatı oldu. Çünkü İtalyan teknik adam dörtlü savunmanın önünde ya Yekta ya da Ceyhun’u oynatıyor. Bu durum Selçuk’un daha fazla sorumluluk almasının önüne geçiyor.
Çünkü Selçuk; lig, kupa ve Avrupa’da 88 maçta 24 gol atıp, 29 asist yaptığı önceki iki sezonda göbekte Felipe Melo ile beraber oynuyor ve topla daha fazla buluşuyordu. Mancini’den sonra Selçuk’un göbek yerine sağ ve sola yakın oynaması etkinliğini azalttı.

Geçen sezonu mumla arıyor

Yıldız futbolcunun koşu mesafelerinde bir düşüş gözlenmezken, duran toplarda da Mancini ile beraber Selçuk İnan daha az topun başına gitmeye başladı. Milli oyuncunun bu sezonki istatistikleri geride kalan iki yıla göre daha düşük görünüyor. Ancak dibe de vurmuş değil. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.