N.K.Zeybek'ten hükümete Suriye uyarısı

N.K.Zeybek'ten hükümete Suriye uyarısı

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin, ''Şu anda Suriye'de olanlar, Batı tarafından yapılan kışkırtmalardır" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin, ''Şu anda Suriye'de olanlar, Batı tarafından yapılan kışkırtmalardır. Dünyada neler olup bittiğini herkes doğru anlasın ve bu işbirlikçilikten vazgeçilsin'' değerledirmesinde bulundu.

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye adına korkuyorum. ABD Başkanı Obama'nın başdanışmanı bir açıklama yaptı ve 'Biz Irak'tan ders çıkardık. Artık işgal etmeyeceğiz. Bölgede işbirliği yaptığımız ülkeler var' dedi. İşbirlikçiler var, işbirlikçi.. Neden Amerikan emperyalizminin işbirlikçisi olmalıyız? Böyle bir mecburiyetimiz nereden geliyor? Dünyada neler olup bittiğini herkes doğru anlasın ve bu işbirlikçilikten vazgeçilsin.

Ben Türkiye'nin asla kendisinin olmayan bir savaşa girmesini önlemeye çalışıyorum. Tarih bilen bir insan olarak söylüyorum. Şu anda Suriye'de olanlar Batı tarafından yapılan kışkırtmalardır.

Başbakan, 'Suriye'yi kaç kere uyardık sözümüzü dinlemedi' diyor. Başkalarının sözünü dinlemeye alışarak ülke yönetenler, başkalarını da kendi sözleriyle ülke yönetir hale getirmek istiyorlar.

Neden Suriye Devlet Başkanı, Türkiye Başbakanı'nın sözlerini dinlemeli? Türkiye Başbakanı kendi adına mı bunu istiyor? Hayır. Bugün Suriye ile ilgili yapılan işler, Suriye'nin petrolünü ele geçirmek, Suriye'yi de kolay sömürülen bir pazar haline dönüştürmek üzere yapılan işlerdir. Bu belaya kimse bulaşmamalıdır.'' 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.