Naaşı bulunamayan isim belli oldu

Naaşı bulunamayan isim belli oldu

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşadığı kaza sonra bulunan 5 cesedin kimlik teşhisi yapıldı ve naaşı bulunamayan isim tespit edildi.

Yapılan incelemeler göre cenazesi bulunamayan isim İHA muhabiri İsmail Güneş' e olarak belirlendi.

SON HABERİ EN ACI HABERİYDİ

İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş takip ettiği yüzlerce haber gibi yine haber takibi için önceki gün yola koyuldu. O günkü işi aslında Büyük Birlik Partisi'nin Kahramanmaraş mitingi değildi fakat bölge müdürüne partinin kendisini davet ettiğini ve günlük rutin işleri için başka bir muhabir arkadaşıyla anlaştığını söyledi.

Öğle saatlerinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun konuşma yaptığı kürsüde elinde fotoğraf makinesiyle görüntülenen İsmail en iyi karenin peşindeydi.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden Yozgat'ın Yerköy ilçesine helikopterle giden Yazıcıoğlu'nu takip eden tek gazeteci İsmail Güneşti. İsmail ilk kez helikoptere biniyordu ve çok da heyecanlıydı. Bölge müdürünü arayarak şunları söyledi: 'Ağabey ben hiç helikoptere binmedim, partiden beni davet ettiler helikoptere binmeyi çok istiyorum izin verirseniz ben Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte mitinge gidebilir miyim?'

Fakat saatler 16.15 sıralarında haber merkezimize gelen bir haberle şoke olduk. BBP helikopteri düştü, bütün Türkiye'nin yüreğine ateş düştü fakat bizim yüreğimiz iki kez yandı.
Arkadaşımız İsmail Güneş 112'yi aradıktan sonra biz de kendisiyle bağlantı kurduk ve o dehşet verici konuşmayı kendisiyle yaptık.

Acılar içindeydi, kurtarılmayı bekliyordu, sesi insanın yüreğini parçalıyordu fakat o yaşadığı korkunç anda bile olayla ilgili bilgiler veriyor ve son haberini yazdırmaya çalışıyordu.
Yaklaşık bir buçuk dakikalık konuşma bizim kendisini yormaması ve şarjının bitmemesi için telefon görüşmelerini dikkatli yapması uyarımızla son buldu.

İSMAİL GÜNEŞ KİMDİ

15 Şubat 1975 tarihinde Sivas'ta dünyaya gelen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş, ilk, ortaokulu Sivas'ta tamamladı. 1994 yılında Sivas Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'nden mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra Bizim Sivas Gazetesi'nde muhabir olarak gazeteciliğe başladı.

2000 yılından bu yana 9 yıldır İhlas Haber Ajansı'nda Sivas muhabiri olarak görev yapan ve Yasemin Güneş ile 7 yıldır evli olan İsmail Güneş'in 5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu bulunuyor.
1995 yılında babasını, 2003 yılında da annesini kaybeden İsmail Güneş, askerliğini yaptığı dönemde de dağda geçirdiği trafik kazasında aracının yuvarlandığı şarampole bir gece kalmış ve daha sonra sağ olarak kurtulmayı başarmıştı.

Meslek hayatı boyunca sayısız başarılı habere imza atan İsmail Güneş, Sarı Basın Kartı sahibiydi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :