Nabi Avcı'dan bir dershane açıklaması daha

Nabi Avcı'dan bir dershane açıklaması daha

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane tartışmalarıyla ilgili 3 yol bulunduğunu kaydetti.

Bakan Avcı, dersane tartışmaları üzerine açıklama bir açıklama daha yaptı. 

DERSHANELER İÇİN 3 YOL

Avcı dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili 3 yol olduğunu söyledi: 

1- Özel okula dönüşemeyenler akademik liselere dönüşebilir. '

2- Bunu da istemeyiz' diyenlere 'etüt eğitim merkezi olabilirsiniz' önerisi getiriyoruz. Mevcut dershanelerden özel okula akademik liselere dönüşemeyenler, etüt merkezlerine dönüşmek istemeyenlere de desteğimiz verir.

3- Biz etüt merkezlerine dönüşmek istemiyoruz diyenlere 'O zaman biz alırız halk eğitim merkezine dönüştürürüz' diyoruz. 

Bakan Avcı, dershane temsilcileri ile yaptığı toplantıya Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Zaman ve bazı basın kuruluşlarının çağrılmadığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

Nabi Avcı'dan bir dershane açıklaması daha

'BASININ TAMAMINI ÇAĞIRDIK'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı şunları söyledi: 'Biz bu tür toplantılarda zaten akreditasyon uygulamayız. Resmi olarak bir tek Anadolu Ajansı ve TRT'ye haber veririz, onun dışında da bütün basın kuruluşlarını toplantıdan haberdar ederiz. Bunun üzerine gelen gelir, gelmeyen gelmez. Bizim özellikle bir takım yayın kuruluşlarını çağırmama gibi bir durumumuz kesinlikle söz konusu değildir.'

İŞTE ZAMAN'IN O HABERİ

'MEB, skandal bir basın toplantısına imza attı. Bakan Nabi Avcı, kendisiyle görüşmeye gelen dershane yöneticileriyle basının karşısına çıktı. Ancak dershanecilerin de haberi olmadığı toplantıya, aralarında Zaman’ın da olduğu bazı basın kuruluşları çağrılmadı. Bu tavır, 28 Şubat’taki akreditasyon uygulamalarını hatırlattı.'

ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.