Nabi Avcı'dan son dakika dershane açıklaması!

Nabi Avcı'dan son dakika dershane açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı AYM'nin dershane kararı hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

AYM'nin dershane kararı hakkında merak edilen soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, flaş açıklamalar yaptı. 

Hiçbir öğrenciyi ortada bırakmayacağızdiyen Avcı, 'Yeni bir yasa çalışmamız yok. Ortaya çıkan yeni durumda öğrenci, öğretmen ve velilerimizi mağdur etmeyen çalışmalarımız var. Gerekçeli kararı görünce nasıl bir yol izleyeceğizi açıklayacağız.' dedi. 

İşte Avcı'nın konuşmasında satırbaşları...

Şu anda kamuoyuna yansıtılan duyumlar tümüyle bizim dışımızda duyumlardır. Mahkemenin gerekçesi ortaya çıkmadan yapılacak yorumlar spekülasyon olur. Mahkeme gerekçesini açıklasın, ne yapacağımızı açıklarız. Şu ana kadar MEB'e ulaşmış resmi bir karar yok.

'ÖĞRENCİLERİ ORTADA BIRAKMAYIZ'

Öğrenci ve veliler müsterih olsun, çocuklarımızın hiçbirini ortada bırakmayız. 1 yıl önce başlattığımız okullarda takviye kurslarımız var bu devam edecek. Öğrencilerimize öğretmenler eşliğinde takviye dersleri bu sene daha da arttırılarak verilmeye devam edecek.

'YENİ BİR YASA ÇALIŞMAMIZ YOK'

Yeni bir yasa çalışmamız yok. Ortaya çıkan yeni durumda öğrenci, öğretmen ve velilerimizi mağdur etmeyen çalışmalarımız var. Gerekçeli kararı görünce nasıl bir yol izleyeceğizi açıklayacağız.

DÖNÜŞMEYEN DERSHANELER NE OLACAK?

İptal gerekçesi eğer mevzuatta geçmişte var olan dershane kavramı yasada olmayacağına göre gri bölge oluşturuluyor demektir.Bu düzenleme de MEB’e düşer.

Dönüşen, dönüşmeyen, dönüşmek isteyen tüm kurumları boşlukta bırakmayacak düzenlemeleri  yaparız. Özellikle örgün eğitim dışında ya da içinde olsun tüm öğrencilerimizin takviye ders alması için MEB tüm çalışmaları yapmıştır.

Şu anda farklı kanallarda farklı mecralarda yapılan yorumlar öğrenci, öğretmen ve velileri tedirgin etmesin. Şu an yapılan açıklamalar genel duyumlar üzerinden yapılan spekülasyonlardır. Gerekçeli karar açıklanmadan bir yorum yapmak yanlış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.