Namaz Gönüllüleri'nden 405.program

Namaz Gönüllüleri'nden 405.program

Dört yıldır ilk günkü heyecanıyla gece gündüz dolaşan Namaz Gönüllüleri, 405. programda yine namaza davet yaptılar.

Namaz Gönüllüleri, 405. programda yine namaza davet yaptılar. Dört yıldır ilk günkü heyecanıyla gece gündüz dolaşan, yurt içinde ve dışında insanlara namaz kılmanın önemini anlatan Namaz Gönüllüleri’nin son durağı Fethiye, Yatağan ve Bodrum oldu.
Dört yıldır ilk günkü heyecanıyla gece gündüz dolaşan, yurt içinde ve dışında insanlara namaz kılmanın önemini anlatan Namaz Gönüllüleri’nin son durağı Fethiye, Yatağan ve Bodrum oldu. Namaz Gönüllüleri, 405. programda Bodrum’da namaza davet yaptılar. Gazetemiz yazarlarından ve platformun etkin üyelerinden Abdurrahman Dilipak ve Namaz Gönüllüleri Platformu’nun kurucularından ve Hilal TV’deki Namazla Diriliş programı yapımcısı ve yazarımız Ahmet Bulut’un katıldığı programa Bodrumlular akın etti. Bini aşkın insanın katıldığı program oldukça ses getirdi. Programı organize eden Diyanet-Sen Başkanı Ömer Bilgin’in açılış konuşmasından sonra Abdurrahman Dilipak ve Ahmet Bulut sahnede birlikte sunum yaptılar. 2.5 saat süren program kitap imzasıyla son buldu.
FATIHA SÛRESI ANLAŞILIRSA, PROBLEMLER ÇÖZÜLÜR
Dilipak, günde 40 defa okunan Fatiha Sûresi anlaşılırsa birçok problemin çözüme kavuşacağını, Müslümanların namazın içini doldurmaları gerektiğini ve camilerin asıl işlevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Dilipak, “Eğer bir mahallede aç varsa, insanlar çevreyi hor kullanıyorlarsa, gençler zararlı alışkanlıkların kurbanı oluyorsa camiler işlevini yerine getiremiyor ve imam efendiler de sadece namaz kıldırma memurluğu yapıyorlar demektir” dedi. Dilipak, “Kadınlar, sizin camiye gitmenize kim engel oluyor? Siz camiye giderseniz çocuklar da beyler de camiye gidecek ve böylece namazsızlık hastalığı sona erecek” diyerek sözlerini tamamladı.
TÜRKIYE’DE “NAMAZSIZLIK” GRIBI VAR
Ahmet Bulut ise yaklaşık olarak ülkemizde her gün bin kişinin vefat ettiğini, en iyi anket sonuçlarına göre bunların 700’ünün namazsız olarak Rabbine kavuştuğunu söyledi. “Türkiye’de namazsızlık gribi var. Her gün 700 kişi namazsızlık gribiyle ölüyor. Ahirette ilk hesaba çekileceğimiz amelimiz namaz. Namaz, baraj sorusudur. Baraj sorusunu cevaplayamayanın işi zordur. Tedavi edilmezse bu hastalık, ahirette hesabı çetin olacak. Onun için Namaz Gönüllüleri gece gündüz demeden bu hastalığın ortadan kaldırılması için çalışıyorlar” diyen Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizleri de bu seferberliğe davet ediyoruz. Gelin hep birlikte Allah’ın bu emrini hayatımıza taşıyalım. Sevdiklerimizi namazla buluşturalım.” Namaz Gönüllüleri’nin, program yapamadıkları ender yerlerden olan Tunceli için de yetkililerden davet bekledikleri belirtildi.

Etiketler :