Namaz Kılarken Kıble Yönünüz Doğru Mu ?

Namaz Kılarken Kıble Yönünüz Doğru Mu ?

Namaz kıldığınız mekanlarda kıble yönünüzün doğru olduğundan emin misiniz ?

Kıble yönünüzü tam doğru olarak öğrenmek ister misinz ? www.qiblalocator.com sitesi yardımıyla kıble yönünüzü uydu görüntüleriyle tam olarak belirleyebilirsiniz.
 
 
Maalesef çoğu namaz kılan insan farkında olmadan tam doğru yöne yönelmiyor. Yapılan araştırmalarda İstanbul'un meşhur tarihi camilerinin bile kılble yönlerinde 20-25 dereceye varan sapmalar olduğu tespit edilmiş. Genelde bir iki kişinin sözüne bakılarak kabul edilen kıble yönünü artık milimetrik olarak belirleyebilirsiniz.
 
 
www.qiblalocator.com sitesine girin. Locator yazan yere sokağınızın ismini yazın. Çıkan haritanın sağ üst köşesinde "Topografik" yazısının sağındaki küçük oku tıklayıp "Karma" yı seçerseniz hem uydudan çekilmiş sokak ve bina resimerini hem de sokak isimlerini görüp binanızı daha kolay bulabilirsiniz. Haritanın sol tarafındaki Zoom çizelgesinden görüntüyü yaklaştırabilirsiniz. Mouse'unuz harita üzerine getirip  Sol tuşa basılı tutarak mouse'u hareket ettirdiğinizde haritada kayarak görünmeyen yerler de görünecektir. Bu yöntemle binanızı bulun. Harita üzerindeki yönü hiç değişmeyen kırmızı çizgi kıble yönünü göstermektedir.
 
 
Türkiye'de aynı isimde birden fazla sokak, cadde ismi olabilmektedir. Haritada çıkan aynı isimli sokak sizinki olmayabilir. Bu durumda Locator kısmına ilçe yada mahalle ismini yada evinizin yakınındaki belirli bir mekanın adını yazın (cami, park, kamu binası hastane, okul), sonra harita üzerinde sokağınızı bulun. Sokağınız görünmüyorsa mouse yardımıyla haritayı sağa, sola, yukarı aşağı sürükleyerek sokağınızı görüntüleyebilirsiniz.
 
Belli başlı önemli mekanların sadece ismini yazarak bu mekanları bulabilirsiniz. Örnek: Sultanahmet Camii, Özgürlük Meydanı, Kıbrıs Parkı gibi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.