Namaz kılıyor ordudan atılsın

Namaz kılıyor ordudan atılsın

"1'inci Or. bölgesinde ilişiği kesilmesi teklif edilen personel listesi" adlı resmi belge içinde subaylar da fişlenmiş...

Çetin Doğan'ın emirleri doğrultusunda dönemin 1. Ordu Komutanlığı İstihbarat başkanı bir kurmay albay tarafından hazırlanan "1'inci Or. bölgesinde ilişiği kesilmesi teklif edilen personel listesi" adlı resmi belge içinde irticacı ve bölücü olarak fişlenmiş 823 muvazzaf subay ve astsubayın adı var.

Bu belge Birinci Ordu Komutanlığı'nın 5-7 Mart 2003 tarihindeki seminer için hazırladığı Plan-Çalışması- 2003 adlı dokümanın eklerinde yer alıyor. Sadece 1. Ordu'nun baktığı Marmara Bölgesi'ndeki illerdeki askerî tesislerde görev yapan albay, binbaşı, yüzbaşıları kapsayan listede subayların isimleri, görev yaptıkları yerlerin yanına niye fişlendikleri yazılmış. Bu subaylardan 3'ü albay, 66'sı binbaşı, gerisi yüzbaşı ve teğmenlerden oluşuyor. Doğan'ın ilk adım olarak tasfiye edilmesini istediği personelden irticacı olduğu düşünülenler için 'eşi çağdışı kıyafet giyiyor', 'mesai saatleri içinde namaz kılıyor', 'irticai eğilimleri mevcuttur', 'siyasal İslami görüşleri benimser ve destekler' türü ibareler kullanılmış. Bazı subaylar için 'Kürt milliyetçiliği yapar', 'bölücü örgütlerle ilişkisi var' denilirken, bazı subayların ordudan tasfiye gerekçesi de bunun tam tersi: 'Aşırı milliyetçi partiyle ilişkili', 'sakıncalı, şüpheli' gibi fişlemelerin yanı sıra listede isminin yanına 'takipte' notu konulmuş subaylar da var.

Etiketler :