İsrailli Bakan Ayalon üzüldü

İsrailli Bakan Ayalon üzüldü

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, New York’taki uluslararası konferansta "koltuk krizi" kahramanı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon’un konuşmasına başlamasından hemen önce salondan ayrıldı. Ayalon da, "üzüntü" duyduğunu söyledi.

Ukrayna’daki uluslararası bir toplantıda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in söz alması üzerine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın salonu terk etmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da New York’taki bir konferansta "koltuk krizi" kahramanı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon’a benzer bir tavır takındığı bildiriliyor.

Bakan Davutoğlu’nun, New York’ta düzenlenen Uluslararası Mücadele Sempozyumu’nda Daniel Ayalon’un katılımcılara hitap etmeye hazırlanırken salonu terk ettiği bildirildi.

İsrailli medya, Ayalon’un 2010 yılında dönemin Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisini alçak koltuğa oturarak Ankara’yı "bilinçli bir aşağılama" hareketi olarak değerlendirilen tavrıyla ikili ilişkilerde kriz yarattığını anımsattı.

Yedioth Ahronoth bu konudaki haberinde "Ancak, Türk Dışişleri Bakanı’nın, İsrailli konuşmacının kimliğine bakmadan ayrılmış olması ihtimali de var çünkü Türk diplomatları, genelde İsrailli diplomatların uluslar arası toplantılarda konuşmalarından hemen öncesi ayrılıyorlar" denildi.

Habere göre, konuşması sırasında İran’ı "uluslararası bir terör merkezi" olarak niteleyen Ayalon, Davutoğlu’nun tavrını değerlendirirken, "Tüm NATO üyelerinin İsrail ile işbirliğini yapmayı uygun görmemesinden üzüntü duyduğunu söyledi" diye yazıldı.

Bu arada, aynı haberde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Davutoğlu arasındaki "yakın bir kaynağa" dayanarak Clinton’un görüşme Türkiye ile İsrail arasındaki çatlağı onarmaya çalıştığı belirtilerek, "Clinton, İsrail ve Türkiye’nin, o kadar önemli olan aralarındaki ilişkiyi onarma yolunu bulduklarını görmek istiyor" ifadesi kullanıldı.

Haberde, "Diğer bir üst düzey Amerikan kaynağı da, Clinton’un Davutoğlu’na, ‘Ortadoğu, daha çok bölgesel gerginliklere hiç ihtiyaç duymadığı bir dönemdedir’ dediği" belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.