NATO Türkiye'ye sınırdaki tatbikatları sordu

NATO Türkiye'ye sınırdaki tatbikatları sordu

Türkiye'nin son günlerde Suriye sınırındaki askeri tatbikatlarını soran NATO'ya Türkiye'den 3 maddelik cevap..

TSK'nın Suriye sınırında yaptığı tatbikatlardan rahatsız olan NATO bilgi istedi. Ankara: 'Amacımız mesaj vermek' dedi..

MARDİN ŞANLIURFA KİLİS

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özkaya'nın haberine göre, Türkiye'nin geçen hafta Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde gerçekleştirdiği askeri tatbikatların aynısını dün de Şanlıurfa ve Kilis'te tekrarladı. Bu gelişme üzerine NATO müttefiki ülkeler Ankara'ya endişelerini iletti.

SINIRDA İKİ YENİ TATBİKAT

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan sevk edilen ve sınıra sıfır mesafedeki Gültepe bölgesine konuşlandırılan zırhlı personel taşıyıcı, tank ve askeri personelin katılımıyla dün başlayan tatbikatta araçların hız ve manevra kabiliyetleri test edildi. Tatbikatta tanklarla taarruzda gerçekleştirildi.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'in komuta ettiği ikinci tatbikat ise Kilis'in Suriye sınırına sıfır mesafedeki Öncüpınar sınır bölgesinde gerçekleştirildi. Sınıra sıfır mesafede yapılan tatbikata, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcılarıyla desteklenmiş tankçı birliği katıldı.

MÜTTEFİKLER BİLGİ İSTEDİ

Tatbikatların dün de devam etmesi üzerine NATO üyesi bazı ülkeler, kaygılarını dile getirip Ankara'dan bilgi istedi. Yetkililerin, Batılı ülke diplomatlarına, ABD'nin "Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarını anlıyoruz. Ama şu anda durumu daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz" diyerek tepki gösterdiği tatbikatın şu üç mesajı içerdiğini ilettikleri ifade edildi:

» PKK ve onun Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) yönelik, sınırda terörist eylemler için alt yapı hazırlamayın.

» Kuzey Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Lideri Mesut Barzani'ye yönelik, teröristlere cesaret verme.

» Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne yönelik, PKK ve PYD'ye destek vermeyin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.