Ne kadar iyi casus olursunuz testi !

Ne kadar iyi casus olursunuz testi !

İngiliz hükümetlerinin daha 1992 yılına kadar varlığını bile inkar ettiği Dış İstihbarat Servisi MI6, açtığı sitede espriyle karışık casus ilanları bile yayınlamaya başladı.

Daily Mail’in haberine göre, 2 bin civarında yeni eleman almaya hazırlanan istihbarat servisi, bu amaçla oldukça eğlenceli bir internet sitesi açtı.

Ancak Daily Mail’e göre, MI6 açıklık politikası yolunda epeyce adım atmış olsa da “eski huylar kolay kolay ölmüyor”. Örneğin “depoda” görevlendirilecek Yönetici Yardımcılığı pozisyonu için yıllık 26 bin 138 sterlin maaş ödeneceği belirtiliyor ancak işyerinin nerede olduğundan söz edilmiyor.

Sıkça Sorulan Sorular bölümünde de, gerçek ajanların hayatları anlatılıyor, ancak okuyanı hayal kırıklığına uğratacak kadar az bilgi veriliyor.

Sitedeki ilanda “kraliçe ve ülkesi için casusluk yapmak isteyen adaylar”ın İngiltere vatandaşı olması ve başvurulardan kesinlikle en yakın dostlarına dahi bahsetmemesi gerektiği belirtiliyor. Başvurudan başkalarına söz edilmesi halinde “başvurunun başarılı olmayabileceği”nin altı çiziliyor.

Ve son olarak sitede, muhtemel adayların hem eğlenip hem de bu yeni kariyere ne kadar eğilimli olduklarını sınayan küçük bir sınav yer alıyor.

Bütün yapmanız gereken, şöyle bir durup ayrıntılara dikkatlice göz atmak. Size verilen “sahte öykü”yü ezberlemek için tamı tamına iki dakikanız var. Sorulara cevaplandırırken hile yapmayın. Şimdi kağıdı katlayın ve her çoktan seçmeli soruyu 10 saniye içinde cevaplayın.

Hikaye şu: Transeuratanya’da görevlisiniz. Vejetaryansınız ve en iyi otelde fincanı bir şilinden ucuz olan kahvenin tersine, Metropoligrad’ta yemekler o kadar iyi değil. Adınız Stephanie Johnson. 14 Aralık 1974’te Skegness’ta doğdunuz. A-Level eğitim sırasında Coğrafya’dan A, Fransızca’dan A, Ekonomi’den B aldınız. İki kız ve bir erkek kardeşiniz var. Üniversitede Jeoloji okudunuz ve halen İngiliz Kömür Ortaklığı (BCA) adlı şirkette Yönetim Danışmanı olarak çalışmaktasınız.

Şimdi bu hikayeyi aklınızda tutarak, her bir soruyu 10 saniye içinde cevaplayınız:

Soru 1: (otele kayıtta) Adınız nedir?
a) Joan Stephenson
b) Stephanie Johnston
c) Stephanie Johnson

Soru 2: (kasada hesap öderken) Transeuratanya’nın para birimi nedir?
a) Transeuratanya rublesi
b) Transeuratanya zlotisi
c) Transeuratanya şilini

Soru 3: (lokantada) Tercih ettiğiniz yemek hangisi?
a) Mantarlı rizotto
b) Portakallı yabani ördek
c) Fırında kuzu eti sebzeli

Soru 4: (ne kadar dikkatlisiniz?) A Level eğitimde notlarınız nasıldı?
a) ABB
b) CAB
c) AAB

Soru 5 (büroda) Hangi şirkette çalışıyorsunuz?
a) CBA
b) ABC
c) BCA

Soru 6. (sizi tanıyalım) Şu derslerde notlarınız nelerdi?
a) Jeoloji
b) Coğrafya
c) Yönetim

Soru 7. (aile) Erkek kardeşinizin adı nedir?
a) John Stephenson
b) John Johnson
c) Stephen Johnston

Soru 8 (hatırlama) Doğum gününüz hangisi?
a) 17 Aralık 1974
b) 14 Aralık 1974
c) 19 Aralık 1974

İŞTE DOĞRU CEVAPLAR VE PUANINIZA GÖRE DEĞERLENDİRME

Doğru cevaplar: 1-c. 2-c. 3-a. 4-c. 5-c. 6-a. 7-b. 8-b

Sonuçlar:

0-2: Pek iyi değil. Daha sonra, belki de iş tanımını okuduktan sonra, yeniden deneyin.

3-4: Korkarız ki, 00’dan daha fazla “Oh, hayır”. Belki de işin neyle ilgili olduğunu bilmiyorsunuz. Neden kısa biyografileri okumuyorsunuz?

5-6: Daha iyi olabir. Ancak gerçek hayatta bu da yeterli değil. Tabii bu gerçek değil. O yüzden becerebildiğinizi düşünüyorsanız, neden tekrar başvurmuyorsunuz?

7-8: Fena değil. Hiç fena değil. İhtiyaç duyduğumuz becerilere sahip olabilirsiniz (tabii bu noktada sadece bir olasılık). Belki başvurmak istersiniz.

Etiketler :