Necdet Menzir hayatını kaybetti

Necdet Menzir hayatını kaybetti

Eski ulaştırma bakanlarından Necdet Menzir, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Necdet Menzir, solunum yetmezliğine bağlı rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 5 aydır tedavi gördüğü International Hospital'da hayatını kaybetti.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Bursa'da 1945 yılında doğanMenzir, Ankara Polis Akademisi'ni bitirdi. Ordu, Denizli, Diyarbakır ve Olağanüstü Hal Bölge, Kocaeli ve İstanbul emniyet müdürlükleri yapan Menzir, 20. Dönem'de Doğru Yol Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi. 1997-1998 yıllarında Ulaştırma Bakanlığı yapan Menzir, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

KARAKOL BASIP POLİSLERİ REHİN ALMIŞTI

1979 yılında, Manisa'ya atanan Emniyet Müdürü Necdet Menzir, ''THKP-C Kasabalılar'' adlı yasa dışı örgütün, Turgutlu ilçesinde yoğun faaliyette bulunması üzerine, gece yarısı Turgutlu'ya gitmişti. Önce İlçe Emniyet Amirliğinin önünde nöbet tutan polisi etkisiz hale getiren Menzir, içeri girmiş ve karakoldaki tüm polisleri rehin alıp üniformalarını çıkartıp, silahlarını da toplayarak don ve fanila ile nezarete atmıştı.

EMNİYETTEN POLİTİKAYA UZANAN YOL

 Yasa dışı örgütün saldırıları karşısında polisin uyanık olması gerektiğini belirten Menzir, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinde getirilmiş ve DYP'den politikaya atılarak Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

"KAFAMDAKİ SORU İŞARETİ"

Gazi olayları döneminde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı da yapan Menzir, yıllar sonra yaşanan olaylarla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Yakalananlar mahkemeye verildi. Ama olayların perde arkası nedir, tam aydınlığa kavuştuğunu söylemek mümkün değil. Çünkü Gazi Mahallesi'nde aniden geliniyor, bir kahvehaneye ateş ediliyor, yaşlı bir zat orada ölüyor. Bunun ölümü üzerine orada olaylar, bu provokasyonla beraber başlıyor. Yeşilköy'deki Emniyet Müdürlüğü konutundaydım, iki dakika sonra benim haberim oldu. Ben Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne varıncaya kadar millet ayağa kalktı, yolda da talimat vererek gittim devamlı. Bana göre çok değişik bir şey vardı bunun arkasında. Eğer o gün polise yüklendiklerinde aşağıya doğru, Gaziosmanpaşa'ya doğru bırakılsalardı, kan gövdeyi götürürdü. Ortalık kan gölüne dönerdi... Bu işin arkasında Yeşil olabilir diye bana bir bilgi gelmedi. Yalnız o adamın yakalanmasını çok arzu ettim. Kafamda böyle bir soru işareti kaldı. Çünkü bunun yapılmasının hiç kimseye bir faydası yok."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.