Necdet Özel ve komutanlar ansızın bölgeye gitti!

Necdet Özel ve komutanlar ansızın bölgeye gitti!

Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı, operasyonların sürdüğü Kuzey ırak sınırında birlikleri ziyaret edecek..

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Elazığ ve Tunceli'de incelemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internetsitesinde, “Genelkurmay Başkanı, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu halde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitmiştir” ifadesine yer verildi.

ELAZIĞ'DAN TUNCELİ'YE GEÇTİ

Özel ve Kıvrıkoğlu, Elazığ'dan Tunceli'ye geçti. Orgeneral Özel, 3. Ordu Komutanlığı'na bağlı birliklerde incelemelerde bulunmak üzere bölgede bulunuyor.

Öte yandan, NATO Müttefik Harekat Komutanı (SACEUR) Oramiral James Stavrıdıs ve beraberindeki heyet, dün Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i ziyaret etti.

BİR BAŞKA İDDİA: KOMUTANLAR KTM DENETLEMESİNDE



PKK'nın Bingöl'de askerî konvoya saldırarak 10 Mehmetçik'i şehit etmesi, bölgedeki ihmaller zinciri iddialarını da gündeme getirmişti.

Saldırının ardından Kabul Toplama Merkezi'nden (KTM) yapılan sevkiyatlar da tartışmaya açıldı. Doğu ve Güneydoğu'da birliklerine teslim olacak veya ayrılacak askerlerin güvenli intikalini sağlamak için oluşturulan KTM sistemi, çeşitli sorunları barındırıyor.

İşte bu tartışmalar sonrası bölgeye men üst düzeyde askeri ziyaret gerçekleştirildi. Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu bölgede incelemelerde bulunacak. En fazla üzerlerinde duracakları nokta da kamuoyunda tepkilere neden olan KTM.

SEVKİYATLAR NASIL YAPILIYOR

Asker sevkiyatı, ihaleyle belirlenen sivil otobüslerle yapılıyor. Devlet her yolcu için otobüs şirketine ortalama 30 TL ödüyor. Rakam, gidilecek yerin uzaklığına göre değişiyor. Elazığ'dan Van'a giden bir otobüs, 50 kişi taşıyorsa 1.500 TL para alıyor. Aynı gün veya 1 gün bekledikten sonra tekrar Elazığ'a dönerken yine dolu geliyor. Böylece bir otobüs, azami 3 günde 3000 TL para kazanıyor. Her KTM'den haftada en az iki defa sevkiyat yapılıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.