'Org. Özel Üzerinde Operasyon Yapılıyor'

'Org. Özel Üzerinde Operasyon Yapılıyor'

Gazeteci-yazar Emre Uslu'dan önemli iddia: "Genelkurmay Başkanı Necdet Özel üzerinde operasyon yapılıyor."

Kanal A'da yayınlanan ve Bedrettin Uğur ile Mehmet Baransu'nun hazırlayıp sunduğu "Siyaset Masası" programına konuk olan Uslu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel üzerinde bir operasyon yapıldığını savundu.

Emre Uslu: “Genelkurmay Başkanı Necdet Özel üzerinden 'Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde (Fenerbahçe Orduevi’ni kastediyor) bir operasyon yapılıyor. 'Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde Necdet Özel üzerinde bir ters baskı yaratarak bir operasyon yapmaya çalışıyorlar. Önce şunu denediler 'işte yemin etmeden orduevine nasıl gidecek çıkışı... Sözcü Gazetesinin 'Doğrudan AKP'nin Genelkurmay Başkanı' gibi manşetleriyle onu adeta ordunun içerisinde yarattıkları bir Hilmi Özkök profili içerisine sokmaya çalıştılar. Hilmi Özkök, Erdelhun Paşa profiline sokmaya çalıştılar.” şeklindeki sözleriyle Genelkurmay başkanı Özel ile ilgili medyada yer bulan manşetlere ve köşe yazılarına dikkat çekti.

“Uyarı geldi manşetler değişti”

Uslu: “Bu 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' ile yakın ilişkisi olan gazeteciler birden bire dönüverdiler. Dün attıkları manşeti bugün attılar. İtiraz şuydu: “Bakın siz böyle manşetler atmaya devam ederseniz kendi elinizle Necdet Özel'i AKP'nin ve ötekilerin kucağına itiyorsunuz” diye itirazlar geldi. Bunu bilgi olarak söylüyorum. Arkasından, şu tip yazılar çıkmaya başladı, 'İşte Necdet Özel'i aslında İlker Başbuğ önerdi, Necdet Özel de bizden, göreceksiniz laikliği savunacak' gibi manşetler gelmeye başladı. Medyada rüzgarı değiştiren şey, 'Fenerbahçe Cumhuriyeti'nden kendilerine gelen uyarıydı. Bu adam ne yaparsanız yapın Genelkurmay Başkanı, biz bunu kontrol altında tutalım stratejisiyle Işık Konşaner'e uygulanan stratejinin bir benzeri Necdet Özel'e uygulanıyor.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.