Necdet Özel'in o cümlesinin sırrı!

Necdet Özel'in o cümlesinin sırrı!

Genelkurmay Başkanı'nın Suriye'ye yönelik, "Devam ederlerse daha kötüsünü yapacağız" sözlerinin perde arkası ortaya çıktı.

Suriye sınırında incelemelerde bulanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel , top mermisinin isabet etmesi nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale'de incelemelerde bulundu. Özel'in dün ziyaret sırasında verdiği "Devam ederlerse daha kötüsünü yapacağız" mesajı gündemin sıcak maddelerinden biri oldu.

NTV'nin haberine göre, bundan sonrası için Suriye'ye karşı kötü durum senaryoları hazırlandı. Yani, Suriye tarafından top mermisi atışlarının şiddeti ve sürekliliği artarsa, Türkiye'nin vereceği cevabın dozu da kademeli olarak artırılacak, hatta gerekirse hava kuvvetleri de kulanılacak.

Tek adımlık seyrek atışlarla başlayıp, can kaybına yol açan atışlara kadar geniş bir yelpazede yapılan tehdit sınıflandırmasında, her duruma göre nasıl karşılık verilmesi kararlaştırıldı. Suriye mevzilerinin öncelik topçu ateşinde olmak kaydıyla eğer gerekirse savaş uçaklarınca da bombalanması seçenekler arasında. Genelkurmay Başkanı Özel'in, "Devam ederlerse daha kötüsünü yaparız" sözüyle bu senaryolara atıfta bulunduğu belirtiliyor.

Suriye sınırına Urfa, Mardin ve Gazianantep'teki tugaylardan yapılan takviye de saldırı değil tedbir amaçlı. Şu ana kadar sınır boyuna sadece yaklaşık 90 tanktan oluşan iki tank taburu gönderildiği ifade ediliyor.

Hava kuvvetlerine de Suriye silahlı kuvvetlerine bağlı savaş uçakları ve helikopterlerin Türk sınırına 5 kilometre yaklaşmaları halinde havalanarak önleme yapmaları emri verildi.

NTV

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.