Necip Fazıl Eyüp'te Anılıyor

Necip Fazıl Eyüp'te Anılıyor

2-6 Mayıs Necip Fazıl Günleri Eyüp'te başladı.

Eyüp Belediyesi, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği (Türkiye Yazarlar Birliği TYB) İstanbul Şubesi'nin iş birliğiyle 2-6 Mayıs'ta Eyüp'te "Necip Fazıl Günleri" düzenleniyor. Bu kapsamda Eyüp'te mezarı başında anılan Necip Fazıl ile ilgili daha sonra Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir panel gerçekleştirildi.

Panale Eyüp İlçe Mlli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül, Necip Fazıl'ın dava arkadaşları olan yazarlar Mustafa Yazgan, Mehmet Doğan, Mustafa Işıklar, moderatör olarak Anadolu Ajansı Kültür Editörü Bünyamin Yılmaz,  Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı  Mahmut Bıyıklı ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Panelde Necip Fazıl'ın hayatını anlatan film gösterimi yapıldı.  Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Müdürü Mahmut Bıyıklı konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek'in Türkiye’nin yetiştirdiği nadide insanlardan biri olduğunu belirterek, "Bu programı düzenleyen Eyüp Belediyemize ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Üstad ömrü boyunca inançlı ve imanlı bir nesil yetiştirme ideali ile yaşadı ve ömrünü bu nesil için harcadı. Bizlerin de hedefi öncülerimizi yeni nesil ile tanıştırmak onlarlara anlatmak. Bu konuda her zaman öncü olmaya çalışacağız” dedi.

Eyüp İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Öğütçü de  Eyüp Belediyesi birlikte yeni nesile Büyük üstadı anlatmak amacıyla Necip fazıl haftası düzenlediklerini belirterek, "1 hafta boyunca Necip Fazıl'ı hem kültür merkezimizde hem de okullarımızda öğrencilerimizle buluşturacağız. Batı medeniyetinin değerlerinin bizi kuşattığı bir dönemdeyiz. Bunlardan kurtulmak ve kendi değerlerimizi öne çıkarmak gençlerle bu şahsiyetleri buluşturmak için bu tür programları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül ise, “Ebedi Eyüplü Üstad Necip Fazıl'ı Eyüp Sultan'da anmak bir vecibeydi" dedi. Programın hedefinde gençlerin olduğunu söyleyen Akgül, "Sayın Belediye Başkanımız Remzi Aydın beyefendinin bize verdiği direktifler doğrultusunda gençlere yönelik hizmetlerimizi, kültür sanat faaliyetlerimizi daha da arttırarak, geliştirerek Eyüp'ü bir kültür sanat merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İşte bu program da gençlere sunulması gereken elzem bir programdı bizim için, salonda genç kardeşlerimizin yoğunlukta oluşu da bu programın hedefine ulaştığını gösteriyor” dedi.

Panelde yazarlar Mustafa Yazgan, Mehmet Doğan ve Mustafa Işıklar büyük üstad Necip Fazıl ile ilgili anılarını paylaştılar. Etkinlikte konuşmaların yanı sıra şiir ve müzik dinletisi sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.