"Necip Fazıl Ödülleri 2017" açıklandı

"Necip Fazıl Ödülleri 2017" açıklandı

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla düzenlenen, "Necip Fazıl Ödülleri 2017" ödüllerini kazananlar belli oldu

İSTANBUL (AA) - Şair, yazar, fikir, sanat ve aksiyon adamı, Sultanu'ş Şuara unvanına sahip Necip Fazıl Kısakürek'in, manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star gazetesince verilen "Necip Fazıl Ödülleri 2017" ödüllerini kazananlar açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl 4.'sü verilen ödülleri kazanan isimleri belirlemek için Beşir Ayvazoğlu, Osman Konuk, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'tan oluşan jüri bir araya geldi.

Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak "Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü"nün de eklendiği "Necip Fazıl Ödülleri 2017"de 6 ayrı dalda ödül kazananlar belirlendi.

Hem geleneksel hem modern şiir birikimine yaslanarak ve modern Türk şiirinde ana akım içinde kalarak özgün bir eser ortaya koyması nedeniyle "Necip Fazıl Şiir" ödülüne Ahmet Murat, hikayeciliği ve hikayeler üzerine yaptığı araştırmalardan dolayı "Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülüne" ise Necip Tosun layık görüldü.

Bu yıl öykü dili denemeleriyle Betül Nurata, hayata ve dünyaya şaşırtıcı aralıklardan bakış gibi nitelikleriyle de Emre Ergin "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Kültür ve edebiyat dünyasında geçmişle bugünü buluşturan çalışmalarıyla "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"ne N. Ahmet Özalp, eserleri ve yetiştirdiği öğrencilerle Türk felsefe kültürüne, düşünce hayatına önemli katkılar sunduğu için "Necip Fazıl Saygı Ödülü"ne ise Prof. Dr. Teoman Duralı seçildi.

Bu kapsamda Bosna Hersek ile Türkiye arasında köprü vazifesi gören aydınlardan biri olması dolayısıyla bu yıl ilki verilen "Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü"ne de Bosnalı şair Cemalettin Latiç layık görüldü.

"Necip Fazıl Ödülleri 2017"nin ödül töreninin tarihi, daha sonra açıklanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.