Türkiye, Hocasını anacak

Türkiye, Hocasını anacak

Erbakan haftası etkinlikleri başlıyor 24 Şubat- 2 Mart arasında Erbakan ve Milli Görüş konuşulacak

Önceki yıl, milyonların katılımıyla İstanbul’dan Dar-ı Bekaya uğurlanan İslam Dünyası ve Türkiye’nin Hocası, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vuslatının ikinci yılında Uluslararası sempozyumlar ve bütün Türkiye’yi kapsayacak organizasyonlarla tüm dünyada ve ülke içinde anılacak.

Önceki yıl, yaklaşık 2 milyon insanın katılımıyla İstanbul’dan Dar-ı Bekaya uğurladığı İslam Dünyası ve Türkiye’nin Hocası, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ikinci yılında Uluslar arası organizasyonlar ve bütün Türkiye’yi kapsayacak organizasyonlarla anılacak. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Erbakan Haftası etkinlikleri ile ilgili olarak kamuoyuna açıklamalardabulundu.

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye başta olmak üzere dünyada yüzlerce program ve etkinlikle anılacak, rahmetle yad edilecek, geride bıraktığı güzel izler, açtığı çığırlar, bugün Milli Görüşçülere hedef olarak gerçekleştirilmek üzere bıraktığı Yeni bir Dünya (2.Yalta) hedefi anlatılacak…

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Erbakan Haftası’ etkinlikleri ile ilgili bilgiler verdi. Aydın, “Merhum Liderimiz Erbakan Hocamız Saadet Partimizin Genel Başkanıyken 2 yıl önce 27 Şubat günü Hakk’ın rahmetine kavuşmuş, 1 Mart günü de İstanbul’da Merkez Efendi’de toprağa verilmişti. Bilindiği gibi bugüne kadar görülmemiş yüksek katılımlı bir cenaze merasimi ile milletimiz Hocasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Merhum Erbakan hocamız son yüzyılın en önemli devlet ve siyaset adamıdır” dedi.

Aydın, Erbakan’ın ülke siyasetinde yeni bir çığır açtığının altını çizerek, “Ülke siyasetinde yeni bir çığır açmış, ‘Hakkı üstün tutan’ bir anlayışı savunarak, ‘kuvveti üstün tutan’ zihniyetlere karşı ömrü boyunca ve bütün gücüyle mücadele etmiştir. Emperyalist, küresel ırkçı zihniyetlerin emellerini deşifre etmiştir, oyunlarını bozmuştur. Devlet adamı olarak; ülkemize çok önemli hizmetler ortaya koymuş, İslam dünyasına, dünyadaki diğer mağdur ve mazlum toplumlara model ortaya koymuştur. Vefatında milyonları peşine takarak Hakk’a yürümüştür” diye konuştu. 

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının ikinci yılı olduğunu da kaydeden Aydın, “Tanıtma Başkanlığımız bünyesinde teşekkül ettirilen Erbakan Haftası Komisyonu bütün programlarda kullanılabilecek haftanın logosu, afiş, bilboard, döviz, branda gibi tanıtım materyalleri ile ilgili hazırlıkları yaptı. Hocamızı en iyi şekilde anlatacak bir senaryo dâhilinde sinevizyonlar, fotoğraf sergileri hazırladı. Teşkilatımızın her kademesindeki mensuplarımız, bütün Saadet Partililer, bütün Türkiye Hocasını unutmadı. Yüzlerce program ve etkinlikle Hocamız anılacak, rahmetle yad edilecek, geride bıraktığı güzel izler, açtığı çığırlar, bugün Saadet Partililere hedef olarak gerçekleştirilmek üzere bıraktığı Yeni bir Dünya (2.Yalta) hedefi milletimize anlatılacak” dedi.

Erbakan ve Milli Görüş konuşulacak

“Erbakan Haftası dolayısıyla ülkemizin ve bütün insanlığın yegâne kurtuluş reçetesi Milli Görüş ve icraatları konuşulacak” diyen Aydın, hafta süresince birçok programın düzenleneceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde başlangıcı yapılan ve ülke genelinde 290 farklı ilçede gerçekleşmekte olan, “Türkiye ve Dünyada Neler Oluyor Konferansları”nın da biryandan devam ettiğini vurgulayan Aydın, “Hafta süresince ve hatta öncesinde bütün Saadet Partisi teşkilatlarımız programlar yapıyorlar. Bunun için tüm il ve ilçe teşkilatlarımız, gençlik kuruluşlarımız, kadın kollarımız, Milli Görüşçü kuruluşlarımız yoğun bir hazırlık gerçekleştirdiler. Herkes Hocasına karşı vazifesini en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla ve şevkle çalışıyor” dedi.

İslam Ülkeleri “Uluslararası Erbakan Sempozyumu”nda buluşacak

Aydın, bu bağlamda birçok büyük organizasyona da imza atılacağını söyleyerek, “Esam tarafından, 26 Şubat’ta, Konya Mevlana Kültür Merkezinde ‘Hocamız Erbakan” programı düzenlenecek. Bu programda 40 Yıllık yol arkadaşları, ailesi ve Genel Başkanımız farklı yönleri ile Erbakan Hocamızı anlatacaklar. 27 Şubat günü Erbakan Hocamızın Merkezefendi Mezarlığındaki Kabri başında bir dua programı düzenlenecek. Akşamında ise Fatih Camiinde Hatim ve Mevlit programı düzenlenecek. 28 Şubat günü Merhum Hocamız için tüm yurtta, İslam ülkelerinde ve dünyanın çeşitli kentlerinde Hatim, Mevlid ve Cami programları icra edilecektir. 1-2 Mart tarihlerinde ise Ankara’da İslam ülkelerinden devlet yöneticileri, ilim, fikir, siyaset adamları, kanaat önderlerinin katılımı ile“Uluslararası Erbakan Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Hafta süresince televizyon programları da olacak. Bu programlar çerçevesinde, Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada Rahmet-i Rahmana kavuşan Hocamızı anmak, hayırla yad etmek ve hepsinden önemlisi onun vermiş olduğu büyük mücadeleyi anlamak için önemli bir vesile olacaktır” açıklamasında bulundu. Konuşmasının sonunda Aydın, “Bu programlara katkı sağlayan, organize eden, destek veren, bu çalışmalarda yardımcı olan, programlara iştirak eden bütün herkese Saadet Partisi adına teşekkür ediyorum. Ayrıca “Erbakan Haftası” süresince Hocamızı anma programları düzenleyecek olan resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, basın kuruluşlarımıza, dünyanın çeşitli yerlerinde anma programları düzenleyecek olan kardeşlerimize de Saadet Partisi adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.