“DAVAM” Kitabına Yoğun İlgi

“DAVAM” Kitabına Yoğun İlgi

Yaklaşık iki hafta önce piyasaya çıkan Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın geride bıraktığı notlardan oluşan DAVAM kitabı büyük ilgi görüyor.

Birçok kitap satış sitesinde en çok satanlar listesine giren DAVAM kitabına yakında tüm kitapçılardan ulaşılabilecek.

SOSYAL MEDYADA DAVAM’A YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

DAVAM kitabı ilk piyasaya çıktığı günden bu güne ise yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Televizyonlar ve gazeteler başta olmak üzere ilgiyle karşılanan DAVAM kitabını köşe yazarları da makalelerine taşıdı. Medyanın yanı sıra sosyal medyada da yoğun bir ilgiyle karlılaşan DAVAM kitabına sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından talep oldu. Hem Facebook hem de Twitter adreslerinden kitap ile ilgili bilgiler alan takipçiler, gönderdikleri fotoğraflarla da sosyal medyada ilginç enstantaneler oluşturdu.

ARINÇ’A HEDİYE EDİLMİŞTİ
Erbakan’ın geride bıraktığı notlardan oluşan DAVAM kitabında Erbakan’ın idealleri, hedefleri, amaçları ve mücadelesi yer alıyor. Kısaca Milli Görüş’ün anlatıldığı DAVAM kitabına yoğun ilgi gözleniyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erbakan Vakfı’nı ziyaretinde de kendisine Fatih Erbakan tarafından hediye edilen DAVAM kitabı kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaştı.

MENDERES ERBAKAN’I DESTEKLEMİŞ
Milli Gazete Ankara Kitap Kulübü tarafından beyaz sayfalara taşınan notlarda, Erbakan'ın mücadelesi ve hedefleri kendi kaleminden aktarılıyor. Eserdeki dikkati çeken anekdotlardan birisini, son yıllarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da önem verdiği hedeflerden "yerli otomobil" konusunda Erbakan'ın karşılaştığı sıkıntılar oluşturuyor. Eserde verilen bilgiye göre, Türkiye'nin ilk yerli motorunun üretildiği Gümüş Motor fabrikasını dönemin Başbakanı Adnan Menderes de ziyaret ediyor. Menderes, fabrikaya destek için 1 milyon 300 bin dolarlık döviz tahsis ediyor

SİZ MOTOR DEĞİL, ŞEFTALİ ÜRETİN
Erbakan, yerli otomobil üretiminde çıkarılan engeli şöyle anlatıyor:
"Gümüş Motor'un ilk prototipi yapılıp test için ilgili makamlara götürüldüğünde bir engel çıktı. Neymiş? Avrupa standartlarına göre 5,6 litre olması gereken yakıt, bizim motorda  5,7 litre çıkmış. Bunun için onay veremeyeceklerini söylediler. Geri dönüp tekrar çalışmaya başladık. Gümüş Motor'u, Avrupa standartlarının dahi altında, saatte 5,5 litre motorin harcar hâle getirdik. Yine standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Tabii ki mesele aslında standart meselesi değildi. Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. O yıllarda düzenlenen otomobil kongresinde, 'şeftaliden başka bir şey üretemeyiz' diyenler var. Ama biz o kongrede kürsüye çıkıp, 'işte motor üretildi' diye gösterince hepsinin sesi kesildi.".

ŞEHİT MOLLA İLE FOTOĞRAF
“Ne Yaptıysam Allah Rızası İçin Yaptım” diye başlayan kitabının son bölümünde ise Erbakan’ın, Aliya İzzetbegoviç, Yaser Arafat, Kaddafi, Saddam, Ahmedinecat gibi liderlerle birlikte çekildiği resimleri yer alıyor. Kitabın albüm kısmında en dikkat çeken karelerden biri ise Erbakan’ın, geçtiğimiz günlerde Bangladeş’te idam edilerek hayatına son verilen Şehit Abdulkadir Molla ile olan fotoğrafı.

KİTAPTAN DİKKAT ÇEKEN BAZI BAŞLIKLAR İSE ŞU ŞEKİLDE
Türkiye’nin ilk yerli motor fabrikasını kurarken hangi esrarengiz olaylar yaşandı!
Almanya’daki ünlü Kürhaus otelinde yapılan çok gizli toplantıya nasıl katıldı? Bu esrarengiz toplantıda konuşulanları duyunca hangi kararı aldı!
Sovyetler yıkıldıktan hemen sonra, dönemin Rus Büyükelçisi Albert Çernişev Erbakan’dan ne istedi! Erbakan, Ankara’daki elçilikte üç gün boyunca Ruslara ne anlattı?
Bir bayram sabahı asılan Saddam Hüseyin ile, Bağdat’taki Başkanlık Sarayı’nın avizeli salonunda ne konuştular? Saddam’a hangi tavsiyede bulundu?
1974 Barış Harekatı sırasında, Erbakan’a, “Kıbrıs’a gerekirse kayıkla çıkarım” diyen komutan kimdi?

Amerikan Savaş Gemisine davet edilen Refah Partili milletvekillerine hangi gösteri yapıldı!
Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile 4 saat boyunca ne konuştu? 96 Yaşındaki yaşlı Kırgız’ı ağlatan olay neydi?

Hepsi ve çok daha fazlası, DAVAM’da…

DAVAM… NECMETTİN ERBAKAN’IN KENDİ KALEMİNDEN, MÜCADELESİ, HEDEFLERİ, İDEALLERİ, YAŞADIKLARI…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.