Neden bedelli askerlik istiyorsunuz?

Neden bedelli askerlik istiyorsunuz?

Taraf Gazetesi bedelli askerliğin çıkmasını isteyenlere sordu: Neden bedelli askerlik istiyorsunuz?

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir programda yaptığı açıklama ile yeniden Türkiye gündemine giren bedelli askerlik tartışmaları bitecek gibi gözükmüyor. Başbakan Erdoğan, konuyu Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a sormuş ve olumsuz cevap almıştı. Topalntı sonrası yapılan açıklama bedelli bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı. Taraf Gazetesi, yüzbinlerce kişinin yakından takip ettiği ve çıkmasını dört gözle beklediği bedelli askerlik için yeni bir uygulama başlattı. Gazete, bedelli askerlik bekleyenlere veya isteyenlere gerekçelerini sordu. Açılan bir mail adresi ile " Bedelli askerliğin hangi sebeplerden dolayı çıkartılması gerekli?" sorusuna cevap arandı. Gelen cevaplar ise gazetede yayınlandı.

Binlerce kişi gönderdiği maille bedelli askerliğin gerekçelerini anlattı. Kimi "Sadece hakkımızı istiyoruz", kimi " Güçlü bir ordu için de şart" dedi, kimisi ise "Ot yolarak ne faydam olur" sözleri ile bedelli askerliğin neden çıkması gerektiğini ifade etti.

Eğer siz de bedelli askerlik çıksın diyenlerdenseniz taraf.hertaraf@gmail. com adresine göndereceğiniz maille bedelli askerlik için gerekçenizi yazabilirsiniz.

Etiketler :