Nedim Şener ve Ahmet Şık'tan sert açıklama!

Nedim Şener ve Ahmet Şık'tan sert açıklama!

Nedim Şener ve Ahmet Şık, tahliye sonrası Silivri Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Oda TV davası kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık ve Nedim Şener tahliye oldu. Ahmet Şık ve Nedim Şener 375 gündür tutuklu bulunuyordu. Şener ve Şık'ın tahliye gerekçeleri, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre...

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 11. duruşması yapıldı. Duruşma neticesinde Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın dahil dört kişinin tahliyesine karar verildi.

Kararın açıklanmasından sonra duruşma salonunda Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın yakınları ve arkadaşları büyük bir sevinç yaşadı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, bugünkü duruşmada tahliyelerine karar verdiği Şık, Şener, Çakır ve Musluk, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden tahliye edildi.

Cezaevinden çıkışında açıklamalarda bulunan Şener "Bütün amacımız, Hrant Dink'in kanını yerde bırakmamak. "Hrant İçin Adalet İçin" girdim, "Hrant İçin Adalet İçin" diyerek çıkıyorum. İlk haberim Hrant ile ilgili olacak" dedi. Şener "Önce yargıladılar sonra hapse attılar. Gerçek hapsedilemez" diye konuştu.

Oda TV Davası'nda yargılanan ve bugün tahliye olan Ahmet Şık, cezaevinden ayrıldıktan sonra ilk açıklamasını yaptı. Ahmet Şık, "Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmez. 100 civarında gazeteci içeride. İfade özgürlüğü sadece gazetecilerin sorunu değil. Öğrenciler var, KCK'den tutuklular var. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu komployu kuran polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girerecek. Bunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

Yakınları ve basın mensuplarının yoğun ilgisi içerisinde cezaevinden çıkan Şener ve Şık, pankart açarak kendilerini karşılayanları selamlarken, kendilerini karşılamaya gelerek yalnız bırakmayan gazeteci meslektaşları ile de sık sık sarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.