Neşet Ertaş'a son görevde büyük ayıp!

Neşet Ertaş'a son görevde büyük ayıp!

Ünlü halk ozanının cenaze töreni alevi-sünni çatışmasına çevrildi. Hastane bahçesinde bu yüzden kavga çıktı.

Türkiye'nin en büyük ozanlarından biri olan Neşet Ertaş'ın cenazesi öncesi yaşanan alevi-sünni kavgası büyük ozanın anısına saygısızlık olarak kayıtlara geçti.

Oysa ki büyük ozan hayatı boyunca bu tür "ikilik kavgalarına" savaş açmış bir isimdi. Bir türküsünde diyordu ki; "İkilik noktası çıksın aradan/Birdir Allah adı hoş dal midir...


Ayıplı kavga Neşat Ertaş'ın yaşama veda ettiği hastane önünde yaşandı. Ertaş'ın naaşı hastane morgunda dururken kapı önünde toplanan sözüm ona 'sevenleri', cami-cemevi kavgası çıkardı.

Kavgayı başlatan sözler hastane önüne gelerek açıklama yapan Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Başkanı Engin Günlük'ten çıktı.

2.20120925161215.jpg
 

CENAZESİ CAMİDEN KALDIRILMASIN

Dernek Başkanı Engin Günlük, "74 yıldır Alevi- Bektaşi kimliğiyle bilinen Neşet Ertaş, ölümünde zorla sünnileştirilmeye çalışılıyor. Cenazesi camide yapılmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyelim" dedi.

Ertaş’ın yakınlarından bazıları ise Gündük’e tepki gösterdi. "Camiye gidecek" diyen yakınları ile Engin Gündük arasında kısa süreli gerginlik çıktı, itişmeler oldu. Bu sırada bazılarının "camiye... camiye..." diye tempo tutması kameralara yansıdı.

Araya giren vatandaşlar da "Siyasete alet etmeyin. Camiye de gitsin, cemevine de. O bütün bir halkın sanatçısı" dedi.

ÜNLÜ OZANIN ANISINA SAYGISIZLIK

Bu görüntüler ve yaşanan "cami-cemevi" kavgası en başta büyük ozanın hatırasına saygısızlık. Ünlü ozan sağlığında sazıyla-sözüyle verdiği birlik mesajları da sanırız bu kavgaya katılanların hatırında değil.

Oysa ünlü ozan bakın bir türküsünde ne diyor;

screen-shot-2012-09-25-at-3.57.15-pm.png

ayıp!




Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.