Netanyahu çıldırdı

Netanyahu çıldırdı

Terör devleti İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ü hedef aldı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Netanyahu, Wallström'un, "öldürürülen Filistinlilerle ilgili soruşturma açılması" çağrısının "çirkin, ahlaksız, gayri adil ve aptalca" olduğunu ileri sürdü.

Yabancı gazetecilerin katıldığı Batı Kudüs'teki yıllık toplantıda konuşan Netanyahu, "İsveç Dışişleri Bakanının sözleri ahlaksız ve gayri adil. İsrail'i absürt bir şekilde seçip ayıran, yanlış ve aptalca sözler" şeklinde ilginç ifadeler kullandı.

Filistin hükumeti ise ''cesurca'' diye nitelediği Wallström'ün sözlerini tüm dünya ülkelerine örnek gösterdi.

Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, ''Dünya ülkelerini, Filistinlilere yönelik ihlalleri nedeniyle İsrail'e uluslararası soruşturma açılması talebinde bulunarak cesur bir tutum sergileyen İsveç'i örnek almaya davet ediyoruz'' ifadelerine verildi.

''İsrail'in son dönemde Filistinlilere yönelik uyguladığı yargısız infazların soruşturulması'' çağrısında bulununan Wallström'ün, Paris'teki terör saldırısının ardından yaptığı ''Şimdi bir kez daha Ortadoğu'da, özellikle de gelecek umutlarını yitiren Filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. Ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz ya da şiddete maruz kalacağız'' şeklindeki açıklama da terörist İsrail'in tepkisini çekmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.