Netanyahu: Yahudilerin başkenti Kudüs için savaşıyoruz

Netanyahu: Yahudilerin başkenti Kudüs için savaşıyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Kudüs'teki politikalarına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Netanyahu, Knesset'te yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda ve özellikle son günlerde, Ebu Mazen (Mahmud Abbas) ve Hamas tarafından kendilerine karşı bir kışkırtma kampanyası yürütüldüğünü belirterek, "Hamas terör saldırıları yapabilir ve Ebu Mazen de kendilerine başsağlığı mektubu yollayabilir. Ben de buradan Jidan Asad adlı güvenlik görevlimize başsağlığı dilemek istiyorum. Ayrıca yaralıların da bir an önce iyileşmesi temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

"KUDÜS İÇİN SAVAŞIYORUZ"

"Birleşmiş Kudüs, ebedi başkentimizdir" diyen Netanyahu, "Kudüs için savaşıyoruz. Uzun bir savaş olabilir ancak galip geleceğize eminim. Bazıları için İsrail'in Kudüs'teki egemenliği politik mücadelenin bir parçası. 3 bin yıldır Yahudiler'in başkenti olan Kudüs provokasyon olarak nitelendiriliyor" ifadelerini kullandı.

"MESCİD-İ AKSA'YI YIKACAĞIMIZ İDDİASI YALAN"

Netanyahu, şunları kaydetti:

"Tarihi yeniden yazmak istiyorlar. Kudüs'e olan büyük yakınlığımızı göz ardı ediyorlar ve Mescid-i Aksa'daki statükoyu değiştirmeye çalıştığımızı öne sürüyorlar. 'Aksa'yı yıkmak istediğimiz' ya da 'Müslümanlar'ın buradaki ibadetlerine müdahele etmek istediğimiz" gibi yalanlar yayıyorlar. Bundan daha büyük bir yanlışlık olamaz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.