“Nevruz Zerdüşt Bayramı olmasa kutlamayız”

“Nevruz Zerdüşt Bayramı olmasa kutlamayız”

Terör örgütünün Nevruz kutlamalarına, “Zerdüştlük inancı” diye büyük önem verdiği; halkı bu kutlamalara “Zerdüştlüğü yaşatalım” diye davet ettiği ortaya çıktı.

Terör örgütünün Nevruz kutlamalarına “Zerdüştlük inancı” diye büyük önem verdiği; insanları Nevruz eylemlerine “Zerdüştlüğü yaşatma” iddiasıyla davet ettiği ortaya çıktı.

1 Mart 2012 günü İstanbul Sütlüce'de meydana gelen patlamadan hemen sonra yakalanan PKK'lı terörist Mehmet Kurt'un üzerinde örgütün eğitim belgelerinin çıktığı öğrenildi. Bu şok eğitim belgelerine Akit ulaştı.

İSLAMİYET AŞAĞILANIYOR

El yazısı ile yazılan notlarda Zerdüştlük ve Nevruz ile ilgili çok ilginç ifadeler yer alıyor. Notlarda İslamiyet dini hakaretlerle sürekli aşağılanırken, Kürtlerin asıl dininin Zerdüştlük olduğu ispat edilmeye çalışılıyor.

ATEŞ KUTSAL KABUL EDİLİYOR

Notlarda, Nevruz kutlamalarının Zerdüştlük dininin öğretilerinden olan “ateşin kutsal kabul edilmesi ve taşıdığı diğer simgelerle paralellik gösterdiği” anlatılıyor.

“NEVRUZ'U KUTLAMAMIZ ZERDÜŞTLÜK'TEN GELİR”

Teröristin üzerinden çıkan notlardan, PKK'lılara “İslamiyet baskıcı bir dindir. Kürtlerin dini Zerdüştlüktür ve Nevruz'u kutlamamız Zerdüştlük dininden gelir” dersinin verildiği anlaşılıyor.

İŞTE O SKANDAL İFADELER

“(...) İslamiyetin baskıcı ve inkarcı yaklaşımına karşı ayaklanan Hürremiler, Karmatiler, Aleviler vb. inanç ve hareketler Zerdüşt öğretisini kendisine esas alıp rehber yapmışlardır. (...) günümüzde hala Zerdüşt inancının etkileri yoğun olarak görülmektedir. En belirgin örnek olarak ateşin kutsal kabul edilmesini ve Newroz Bayramını örnek olarak gösterebiliriz. (...) Zerdüşt öğretisinin direniş, kurtuluş ve özgürlüğü temsil eden olguları bağrında taşıması ve bu olguların bileşkesi olan Newroz Bayramını Kürtlerin 2600 yılı aşkın süredir büyük bir coşku ve heyecanla kutlamasının nedeni Kürt Halkının Zerdüşt inancını bir anlamda hala sürdürmesi anlamına gelir.”




FATİH AKKAYA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum