Başakşehir yılın annesini seçti

Başakşehir yılın annesini seçti

Başakşehir 5.Etap Site yönetimi ve Kızılay Başakşehir Şubesi tarafından organize edilen “Yılın Annesi Ödül Töreni”nde, Özverili ve örnek yaşamları ile dikkat çeken 10 anneye ödülleri verildi

Başakşehir 5.Etap Site yönetimi ve Kızılay Başakşehir Şubesi tarafından organize edilen “Yılın Annesi Ödül Töreni”nde,Özverili ve örnek yaşamları ile dikkat çeken 10 anneye ödüllerini Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Cevdet Can, Şiir Derneği Başkanı  5.Etap Site Yönetimi Müdürü ve Darülaceze Müessese Müdürü Gazeteci Yazar Nevzat Bayhanverdi. 

Şiir Derneği Başkanı  5.Etap Site Yönetimi Başkanı ve Darülaceze Müessese Müdürü Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan burada yapmış olduğu konuşmada, her annenin kutsal bir varlık olduğunu; fedakâr ve şefkat kaynağı yaşamlarıyla ödüle fazlasıyla layık olduğunu söyledi.

Bayhan, Aile ve annelik kavramın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kendisi de bir anne olan Bakanımız Sayın Fatma Şahin şefkatli himayelerinde daha özenilir duruma geldiğine vurgu yaparak; “Annelik ulvi bir görevdir. Bu ulvi görevi Resulullah (s.a.v) “Cennet annelerin ayaklarının altında” diyerek taçlandırmıştır. Dinimiz anneleri cennetlerin bile üzerinde bir makamda konumlanmıştır. Bir insan sevdiklerini nasıl nefsine tercih eder ve kendi ihtiyacı varken onu başkaları ile nasıl paylaşır. Onu da annelerin yaşamında görüyoruz. Annelerimiz üzerimize fedakârlığından izler nakşediyor. Bizlere fedakârlığı yaşayarak öğretiyor. Koruyucu bir meleğimizdir onlar. Kaç yaşında olursak olalım hepimiz sığınacak bir anne kucağını her zaman ararız, her zaman öyle bir kucağa muhtacız. Bu yüzden bütün anneler her zaman yıllın annesidir. Her biri başımızın tacıdır. Hükümetimiz bütün imkânlarını seferber ederek yapmış olduğu çalışmalarla aile ve anneliği daha da özenilir konuma getirmiştir. Bu iki kavramı daha da üst noktalara taşımamız gerekmektedir. Başakşehir sakinleri olarak belirlenen bu annelerimiz diğer annelerimizin temsilcisi olarak ödüllendirilmiştir. Bütün annelerimizi tebrik ediyorum.”dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise yaptığı konuşmada, Annelik kavramının önemine değindi. Başkan Uysal “Şehir yaşantısı bizi geçmişteki kültürümüzden kısmen kopartıyor. Çekirdek ailelerde problemler yaşanıyor. Anne ve Babalarımızla irtibatımızda problemler yaşıyoruz.  Biz anneler günü olgusunu, kendi kültürümüzle bütünleştirmeliyiz. Annelere olan bakış açısını tekrar ortaya koyalım. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olması annesiyle irtibatta olmasına engel olmadı. Gelecekte bizlerde anne baba olacağız, kendimize gelecekte ne yapılmasını istiyorsak, annelerimize de aynı şekilde hürmet etmemiz gerekir” dedi.

Milletvekili Harun Karaca ise yaptığı konuşmada “ Buraya bir milletvekili olarak değil, bir komşunuz olarak geldim.  Ana vatan diyoruz, dede vatan demiyoruz.  Ana, ailenin temel taşıdır, bundan dolayı onlara sahip çıkmamız, saygı ve hürmette kusur etmememiz gerekiyor” dedi. Milletvekili Karaca, anneleri ve babaları hayatta olanlara seslenerek öğüt verdi: “Hayattayken anne-babanızın kıymetini bilin. Çünkü geri dönüşü yok. Günümüzde çocukların anne-babalarıyla sohbet etmez hale geldi. Ama Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu başarmış bir insandır.  Hayat çok kısa, gelin-kaynana ters düşmesin. Hoş görüyle aşılamayacak sorun yoktur” dedi.

İlçe Kaymakamı Cevdet Can “Ülkemizde son 10 yıldır yapılan çalışmalarla son derece güzelleşti.  Anneler gününde ve tüm sosyal günde bu güzellikler vurgulanıyor. Anne, mutluluğunu anlamak için birbirimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başakşehir 5.Etap Site yönetimi tarafından bölgede ikamet edenler arasında yapılan araştırmalar sonucu belirlenen yılın anneleri ödüllerini, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Cevdet Can ve Şiir Derneği Başkanı  5.Etap Site Yönetimi Başkanı ve Darülaceze Müessese Müdürü Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan’ın elinden aldı.

Yılın Anneleri Programı,  araştırmacı, yazar Emine Şenlikoğlu söyleşisi ile son buldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.