‘Dünya durdukça kitapların ve gazetelerin cazibesi bitmeyecek’

‘Dünya durdukça kitapların ve gazetelerin cazibesi bitmeyecek’

Yazar Nevzat Bayhan TÜYAP kitap fuarında okurlarıyla buluştu. Kültür Yorumları, Kültürün Renkleri kitapları ile birlikte yeni çıkan Yürekten Kaleme Sızanlar şiir kitabını imzalayan Bayhan, kitap fuarında on binlerce kitabı ve birçok yazarı bir arada görme

Okuyucu olarak ise çok hayıflandığını aktaran Nevzat Bayhan, “Keşke bu kitapların içeriklerini de görebilseydik.” dedi.

 

Yazarlık, müdürlük ve başkanlık gibi birbirinden farklı görevleri bulunan Bayhan, “Yorgunluk emareleri görüldüğünde başka bir işi yapmak yeniden doğmuşhissi veriyor.” diye belirtti. Bayhan'a göre hep aynı şeyi yapmak insanı yoruyor. Bir noktada dinlenmek gerekiyor. Farklı bir meşgaleye geçmek yeni bir kapı aralıyor. “Bu noktada kendimi talebe gibi hissediyorum.” diyen Bayhan, sınava çalışan talebelere bunu tavsiye etmek gerektiğini vurguluyor. Buna göre sınavlara hazırlanan öğrenciler yorulduklarında dışarı çıkmak yerine, başka bir derse geçerlerse dinlenmiş olurlar.

 

"Kültürün Renkleri" adlı deneme ve Yeni şiir kitabı Yürekten Kaleme Sızanlar ile okuyucu karşısına çıkan Nevzat Bayhan okur ve yazarları bir araya getiren kitap fuarlarının tematik olarak tüm yıla yayılması gerektiğini vurguladı.Bir sene boyunca çocuk yayınları, bilimsel yayınlar, sağlık yayınları gibi adlar altında konu odaklı kitap fuarlarının okuyucuyu canlı tutacağını ileri sürüyor.

 

Günümüzde insanlar ekranın cazibesine kapılıyor ve ekran onları kitaplardan uzaklaştırıyor. Buna ek olarak “kitaplar pahalı, zaman yok, kitaplara erişim zor” gibi nedenlerle insanlarla kitapların yıldızı pek barışmıyor. Yazar Nevzat Bayhan bunların artık bir bahane olduğunu belirtiyor. Çünkü kitap fuarında birbirinden indirimli kitapları bulmak mümkün. Ayrıca hemen her köşe başında kitapçılar ya da kitap satan kırtasiyeler bulunuyor. İnternetten de kitap temin edilebiliyor. Bunların hepsinin bahane olduğunu söyleyen Bayhan, toplu taşıma araçlarında kitap okunarak haftada bir iki kitap bitirilebileceğini işaret ediyor. Böylece kitapla olan küskünlüğümüz giderilmişolacak. Günün büyük bir kısmını yolda geçirmek zorunda kalanlar bu zamanlarını okuyarak verimli hale getirebilirler. Yazar, araç süren, spor yapan el işi yapanlara ise "sesli kitabı" tavsiye ediyor.

 

Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği Kültür Yorumlarıyazarı, teknolojideki gelişmelerin kitaba ve kitap fuarlarına olan ilgiyi azaltacağını düşünenlere katılmıyor. Fuarlar hiçbir zaman cazibesini kaybetmez diyen Bayhan, “Dünya durdukça insanlar gazeteleri de kitapları da arayacaklar. Bunlara olan ihtiyaç hiç bitmeyecek.”diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.