New York'ta görülmemiş güvenlik önlemleri

New York'ta görülmemiş güvenlik önlemleri

TÜRKİYE'NİN, 1996 yılından bu yana ilk kez Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temsil edildiği Birleşmiş Milletler 67'nci Genel Kurul Toplantıları için New York'ta olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Amerikan gizli servisi FBI ve New York polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı BM Genel Merkezi çatısına ve çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, Manhattan'ın 1'nci Caddesi boyunca, 42 ve 47'nci sokaklar arası araç trafiğine kapatıldı. Sokak başlarını otomatik silahlı görevlilerin tuttuğu güvenlik önlemleri kapsamında, 42'nci ve 47'nci sokaklar arası ile 1 ve 2'nci cadde arasında, yalnızca delegasyon ve BM çalışanları ile basın görevlilerinin geçişine izin veriliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın BM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma öncesinde, New York'ta alınan güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ne çıkışı olan sokaklarda, çelik yelekli, otomatik silahlı polis ve FBI ajanları görev yaparken, bazı sokakların girişi kum yüklü kamyonlar ve iş makineleri ile trafiğe kapatıldı. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği BM 6'ncı Genel Kurul Toplantıları'na dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda devlet ya da hükümet başkanı katılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.