New York ve Harvard'da Nevruz kutlamaları

New York ve Harvard'da Nevruz kutlamaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRKSOY işbirliğiyle ABD’de düzenlenecek Nevruz şenlikleri için Washington, New York ve Boston’da hazırlıklar sürüyor.

Kültürel miras yoluyla günümüze kadar ulaşan ve insanlığın ortak mirası olan Nevruz bu yıl çeşitli etkinliklerle ABD’de de kutlanacak.

 

Bugüne kadar Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nin yanı sıra Paris’teki UNESCO Merkezi’nde ve Strazburg’da gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları, TÜRKSOY ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ABD’de yapılacak.

 

Nevruz kutlamaları 24 Mart’ta New York’taki BM Genel Kurulu Salonu’nda ve Washington’da gerçekleştirilecek.  

 

v        BM Genel Kurulu Salonu, Nevruz kutlaması için tahsis edildi.

 

Türk kültürünün araştırılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı doğrultusunda kurulmuş çok taraflı bir kültürel işbirliği örgütü olan TÜRKSOY, Nevruz bayramını 1995 yılından itibaren çeşitli etkinlikler düzenleyerek her yıl kutluyor.

 

TÜRKSOY, kültürlerarası yakınlaşma ve medeniyetler arası diyalog sürecini desteklemek adına 2011 yılında Nevruz bayramını BM Genel Kurulu’nda kutlamak için girişimler başlattı. Bu girişimler sonucunda BM Genel Kurulu Salonu, 24 Mart 2011 tarihinde Nevruz Kutlaması için TÜRKSOY’a tahsis edildi.

 

New York’taki BM Genel Kurulu ve daha sonra Washington’da düzenlenecek olan etkinlikler, Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya Federasyonu başta olmak üzere TÜRKSOY’a üye ülkelerin BM Daimi Temsilcilikleri ile USAN (U.S. Azeris Network) ve USTN (U.S. Turkic Network)’in katkılarıyla gerçekleştirilecek.

 

New York’un ardından Washington ve Boston’da da etkinliklere devam edilecek. Boston’daki ünlü Harvard ve Washington’daki Georgetown üniversitelerinde Nevruz konulu paneller düzenlenecek.

 

 

 

 

 

ABD’deki Nevruz kutlama programı şöyle:

 

24 Mart 2011
13.00 Basın Toplantısı (BM Binası- New York)
18.00 Nevruz Konseri (BM Genel Kurulu Salonu-New York)
20.00 Resepsiyon (Türkiye Daimi Temsilciliği- New York)

 

25 Mart 2011
14.00 Nevruz Paneli (Boston 'Cambridge'- Harvard Üniversitesi)

 

26 Mart 2011
20.00 Nevruz Konseri (Town-Hall, Times Square, New York)

 

28 Mart 2011
14.00 Nevruz Paneli (Georgetown Universitesi- Washington)
19.00 Nevruz Konseri (Lincoln Theatre, Washington)

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :