Nijerya'da işçi sendikasından hükümete 1 hafta süre

Nijerya'da işçi sendikasından hükümete 1 hafta süre

Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC) hayat pahalılığına çözüm bulunamazsa ülke çapında greve çıkacak.

ABUJA (AA) - Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC), ülkede devam eden hayat pahalılığına çözüm bulması için hükümete 7 günlük süre vererek, aksi takdirde ülke çapında greve gidileceğini açıkladı.

NLC Başkanı Joe Ajero, yaptığı açıklamada, ülkede devam eden hayatı pahalılığının işçileri zor durumda bıraktığını belirtti.

Hükümetin 7 günde ülkedeki ekonomik sıkıntıya çözüm bulmaması durumunda ülke çapında grev başlatacaklarını kaydeden Ajero, "Hükümet, vatandaşların refahını ve sorunlarını dikkate almadan hareket ederek Nijeryalılara ve işçilere karşı büyük bir küçümseme ve saygısızlık gösteriyor." ifadesini kullandı.

Ajero, NLC'nin, hükümetin "insanlık dışı" eylem ve politikalarına karşı öfkesini göstermek için Nijerya genelinde kitlesel protestolar düzenlemeye karar verdiğine işaret etti.

Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun 29 Mayıs'ta petrol ürünlerine uygulanan sübvansiyonu kaldıracağını açıklamasının ardından ülkede akaryakıt fiyatları yükselmişti.

Litresi 185 nairaya (yaklaşık 0,24 dolar) satılan akaryakıt fiyatları, 620 nairaya (0,80 dolar) çıkarken bu ülkede hayat pahalılığına yol açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.